Korsanların sultanı Hürrem

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Ankara'da 4 ayrı matbaada korsan kitap basıldığı yönünde ihbar aldı.

İhbarın ardından İstanbul’daki ve Ankara’daki matbaalar takibe alındı. Basılan kitapların büyük bir çoğunluğunun Ankara’daki Olgunlar Sokak’ta satıldığı belirlendi. Polis korsan kitap basan İstanbul’da iki, Ankara’da iki matbaanın yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Rize, Sivas, Isparta, Şanlıurfa, Adana, Çankırı ve Mersin’de eşzamanlı operasyonlar başlattı.

Operasyonlar kapsamında yaklaşık 200 bin korsan kitaba el koyan polis, matbaalarda ise 49 bin kitap forması, 2 bin kitap kapağı, 23 bin kitap bandrolü ve 9 bilgisayar ele geçirildi. Polisin operasyonlarda ele geçirdiği kitap ve kitap formalarının değerinin 2 milyon TL’yi aştığı öğrenildi.

Polisin el koyduğu korsan kitaplarda ilk sıralarda Hürrem Sultan’ın hayatını anlatan 4 ayrı kitap yer alırken, Elif Şafak, Ayşe Kulin, Zülfi Livaneli, Soner Yalçın, Erdal Sarızeybek ve İskender Pala’nın kitaplarının da en çok basılanlar arasında yer aldığı belirlendi. Matbaaları mühürleyen polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

İşte ele geçen kitapların sıralaması

Bir Hürrem Masalı

Hünkâr’ın Gözdesi

Hürrem Sultan

Moskof Cariye Hürrem

Aşk I Türkan I Serenad

Siz Kimi Kandırıyorsunuz

Çarçella

Bir Yunus Emre Romanı OD