Necati Bilgiç, 20 yıl aradan sonra kameralar karşısında

80'lerin unutulmaz isimleri ile kamera karşısına geçmiş, Türk sinemasının efsane isimlerinden Necati Bilgiç, Ata Demirer'in “Berlin Kaplanı” filmiyle 20 yıl aradan sonra beyaz perdeye geri dönüyor.

1983 yılında ilk sinema filmini çeviren Bilgiç, 1989 yılında son filmi “Arabesk”in ardından uzun süren sessizliğini “Berlin Kaplanı” filmiyle bozuyor. Türk sinemasında özellikle oynadığı Laz karakterleriyle hayranlarını kahkahaya boğan Bilgiç, Berlin Kaplanı’nda Ayhan Kaplan’ın hiç karşılaşmadığı Karadenizli eniştesi rolünde sinemaseverlerle buluşuyor.

Şimdiye kadar Kemal Sunal, Şener Şen, Cüneyt Arkın, Hülya Avşar, Müjde Ar gibi sayısız isimle birlikte başrolleri paylaşan Necati Bilgiç, “Berlin Kaplanı”nda Ata Demirer’le kamera karşısına geçti.Son olarak Ertem Eğilmez’in hasta yatağında çektiği son filmi “Arabesk”le karşımıza çıkan Necati Bilgiç, sezonun en komik filminde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Filmleri Berlin Kaplanı, Berlin Kaplanı, 2012, Oyuncu Arabesk, Arabesk, 1989, Oyuncu Bıçkın, Bıçkın, 1988, Oyuncu Teyzem, Teyzem, 1986, Oyuncu Davacı, Davacı, 1986, Oyuncu Kavga, Kavga, 1986, Oyuncu Karanfilli Naciye, Karanfilli Naciye, 1984, Oyuncu Namuslu , Namuslu , 1984, Oyuncu En Büyük Yumruk, En Büyük Yumruk, 1983, Oyuncu Filmde Ata Demirer’e Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Nihal Yalçın, Özlem Türkad ve Cemil Özbayer eşlik etti.

Demirer’in senaryoyu yazarken ilham aldığı bodyguard Ayhan Özçelik ise boks sahnelerinde oyuncuya koçluk yaptı. Filmin Konusu: Ayhan Kaplan Berlin’de yaşayan, geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan bir Türk vatandaşıdır. Ayhan (Ata Demirer) ve antrenörü Cemal (Tarık Ünlüoğlu) için işler pek yolunda gitmemektedir. İkisi de artık hayattan bir mucize beklemektedir. Film olası bir mucize ihtimalini anlatmaktadır.