Yılmaz Morgül, Murat Bardakçı'ya sert çıktı

Ünlü sanatçı Yılmaz Morgül, Murat Bardakçı'nın o açıklamalarına canlı yayında çok ağır tepki gösterdi.

Yaptığı her röportaj olay yaratan İzzet Çapa’ya konuşan Murat Bardakçı'nın "Türk müziğinin içine eden iki kişi vardır. Biri Zeki Müren’dir, biri de Allah uzun ömür versin Müzeyyen Senar’dır. Müzeyyen Hanım'ın ilk dönemi çok parlaktı. O yıllarda inanılmaz bir sesti. Dinlesen tanıyamazsın yani" açıklamalarına ünlü sanatçı Yılmaz Morgül'den sert tepki geldi. Morgül, Bardakçı için çok ağır ifadeler kullandı.

Bu sabah Kanattürk'te "2.Sayfa" programına konuk olan ve Murat Bardakçı’nın açıklamalarını duyunca sinirlerine hakim olamayan Yılmaz Morgül, Bardakçı'ya çok sert çıktı.

"Bakın tüylerim diken diken oldu. Çok etkileniyorum çünkü benim büyük üstadlarım" diyen Morgül Bardakçı'ya, "Şu anda Türk muzikisinin yaşayan en büyük efsanesidir, diva sıfatı verilecekse de tek örneğidir Müzeyyan Senar. O çok büyük bir ekoldür. Çünkü Allah’ın yarattığı bu özel kullarına hakaret ettiniz. Bir ülkenin gerçek muzikisinin en büyük yaşayan efsanesine bu şekilde hakaret etmeyi Hem muzikiye hem hocamıza hem de Türk sanat Muzikisi sevenlerine hakaret olarak kabul ediyorum ve bu ismi esefle kınıyorum. Zeki Müren bir ekoldür bu ülkede. Sizin haddiniz ne? Bir insan olarak siz nasıl bir Allah kuluna ve işinin en zirvesindeki insanlara dil uzatabiliyorsunuz? Biz bu ülkede yaşadığımız sürece bu insanlara biz sahip çıkıyoruz. Sizin gibi insanların dilini muziki seveler keseceklerdir buna emin olun" şeklinde çıkıştı.

"ALLAH KULU BİLE DEĞİLSİNİZ"


"Bence siz Allah kulu bile değilsiniz. Çünkü Allah'ın yarattığı bu özel kullara hakaret ettiniz" diye tepkisini sürdüren Morgül, "Gerçekten ben çok üzgünüm ya bu sabah ne kadar motivasyonum yüksekti. Kötü şeyler duymak istemiyorum. Bu insanın adını bile anmak istemiyorum. Bakın kıpkırmıyızım. Her yanım yanıyor ateşten. Ben laf söylettirmem Müzeyyen Senar’a da Zeki Müren’e de" ifadelerini kullandı. Yılmaz Morgül’ü program sunucuları zorlukla sakinleştirdi. BEYAZ GAZETE

Yılmaz Morgül, Murat Bardakçı'ya sert çıktı