Yeniden Şebnem Ferah çağrısı

Bu sene Bakü'de yapılacak olan Eurovision şarkı yarışması için TRT bir kez daha Şebnem Ferah'ın ismini öne sürdü.

Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek kişiye bir türlü karar veremeyen TRT komitesinin rock müziğin güçlü sesi Şebnem Ferah'a tekrardan teklif götürdüğü iddia edildi. Ünlü şarkıcı Ferah'ın kendine gelen teklifi, " Basın danışmanın hamile" cevabıyla reddetmesiyle ümidini kesen TRT'nin Türkiye'nin başarısı için geçmişe sünger çektiği belirtildi.

DENEYİMLİ OLSUN

2004 yılında Sertab Erener'le gelen birinciliği yeniden ülkemize kazandırmak isteyen TRT yetkilileri bu sene Eurovision'da temsil edecek sanatçının, genç olmakla beraber "deneyimli olması" konusunda da hemfikir oldu. Türkiye'yi genç şarkıcı Atiye'nin temsil etmesi beklenirken, müzik piyasasındaki tecrübesiyle Şebnem Ferah ismi yeniden kulislerde ağır basmaya başladı.

ERHAN GÜLERYÜZ SÜRPRİZ YAPABİLİR


Her sene Eurovison'a kimin gideceğini yeni yıl gecesi açıklayan TRT, bu kez kuralını bozdu ve daha önceden açıklanan adaylara Erhan Güleryüzü ekledi. TRT yetkililerin "Geçen senede 5 adayın dışında seçilen Yüksek Sadakat gibi bu senede sürpriz olarak Ayna'nın solisti Erhan Güleryüz'de gidebilir" açıklaması kafaları karıştırdı.