Kayahan'dan Sertap Erener'e ağır eleştiri

Kayahan'dan sertab Erener'e ağır eleştiri: "Türkiye'de tutmayan bir şarkı yarışma kazansa ne olur?"

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Bülent Ülgen ile Şirin Sever’in sunduğu Pazar Keyfi programına konuk olan usta sanatçı Kayahan, Eurovision ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kayahan, isim vermeden Sertab Erener’e de ince bir göndermede bulundu.

2003 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Every Way That I Can" şarkısıyla Türkiye'ye ilk birinciliği kazandıran Sertab Erener'i isim vermeden hedef alan Kayahan, "Bu ülkede sevilmeyen bir şarkıyı siz Dünya'da, Avrupa'da birinci yapsanız ne olacak? Hiçbir şey olmadı Türkiyede bir şey olmuyor" diye konuştu.

"YAZDIĞIN ŞARKI BURAYA AİT OLMALI"


Oysa "Gözlerinin Hapsindeyim" ve "Melankoli" şarkılarının hala barlarda çalınıp söylendiğine dikkat çeken usta sanatçı, "Benim derdim oydu. Türkiye şarkıyı bilmeli, sevmeli. Sevmiyorsa Türkiye’yi temsil etmez zaten. Sözleri İngilizce söylersen, Türkiye’nin yüzde kaçı İngilizce anlayacak. Demek ki burada salt bir şey olmuş, biz İngilizce biliyoruz. İngilizler bizi anlayın, neyi anlayacaklar? Yazdığın şarkı buraya ait olmalı. Burayı temsil edeceği için, ben bunu doğru bulmadığım için orada da lalalaya kaçtım. Eurovision asla profesyonellerin yarıştığı bir yer değil bunu bilsinler" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE

Kayahan'dan Sertap Erener'e ağır eleştiri