Özge Ulusoy, yükselme dönemindeyim

'Survivor' yarışmasıyla yıldızı parlayan Özge Ulusoy, şimdi 'Yok Böyle Dans'ta fırtınalar estiriyor

Programın en iddialı yarışmacılarından olan, kusursuz fiziği ve mini kostümleriyle herkesi kendine hayran bırakan Özge Ulusoy, artık şöhret olmanın keyfini sürmeye başladı. adL markasının yüzü olan, podyumların baş mankeni olarak boy gösteren Ulusoy, bundan sonra hayattaki temel hedefinin oyunculuk ve sunuculuk olduğunu söyledi.

Ulusoy, yeni yıldan isteklerini, özel hayatını ve aşka bakış açısını anlattı.

Güzellik yarışmasıyla bu sektöre girdiniz. Böyle bir yarışma olmasa, bu noktalara gelme durumunuz olur muydu?
Modellik mesleğinde Miss Turkey gibi prestijli bir yarışma kariyerde çok olumlu bir etki yaratıyor. Benim için en önemli katkısı ise ajans sahibim Uğurkan Erez'le tanışmam ve onunla çalışmaya başlamam oldu. Yarışmanın hemen ardından çıktığım ilk defile Cengiz Abazoğlu defilesiydi.

2011'in bir değerlendirmesini yapsanız, en iyi ve en kötü olayları nelerdi sizin hayatınızda?
En iyi olay kariyerim açısından olan Survivor'a gitmemdi. En kötüsü ise tüm ülkemizi derinden üzen Van depremi ve şehitlerimiz oldu.

Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz şu anda: Yükselme, gerileme, duraklama...
Yükselme olduğunu hissediyorum. Akıllı seçimler, disiplin ve çok çalışmayla bu dönemi en verimli şekilde değerlendirmek istiyorum.

Hayatınızda neler yerli yerine oturdu, neler hala tam olarak rayına girmedi?
Daha önce belirttiğim gibi bu dönemi yükselme olarak nitelememin sebebi düşüncelerimdeki her şeyin yerli yerine oturmuş olması oldu.

Sizi hep enerjisi çok yüksek biri olarak görüyoruz. Neler bu enerjiyi aşağı çeker?
Karakter olarak enerjik ve pozitif bir yapım vardır. Sevdiklerimden uzakta olmak enerjimi yitirmeme sebep olur. Çünkü ailem ve dostlarım hayattaki en büyük neşe ve enerji kaynaklarımdır.

Her şeyden sıkıldığınızda, gücünüzün azaldığını hissettiğinizde neler yaparsınız?
Evde kitap okuyup dinlenmeyi, telefonlara bakmamayı tercih ederim.

SURVIVOR HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI

Survivor yarışması sizin hayatınızın dönüm noktası mı?

Evet kesinlikle. İnsan hayatında belirli dönüm noktaları hep olur. Ben 9 yıldır modellik yapan, moda camiasında tanınan Türkiye'nin en başarılı modacıları, moda dergileri, moda fotoğrafçıları ve firmalarıyla çalışan bir modeldim. Ama Survivor sayesinde televizyon aracılığıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim oldum. Orada beni tanıyan ve seven insanlar sayesinde de şu an bulunduğum yerdeyim.

Yeni bir yarışmadan çıktıktan sonra dans yarışmasıyla ekrana gelmenizin insanlar üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını düşündünüz mü?
Dans yarışması geçen sezon benim de keyifle izlediğim, içinde olmak isteyeceğim çok kaliteli bir yapımdı. Üstelik kendime uygun bulduğum, kendimi ifade edebileceğim bir proje olduğuna inanıyordum. Dans ve müzik her zaman insanların ruhunu besleyen dallardır. Bu yüzden tepki alacağımı hiç düşünmedim.

Yarışmanın ardından nasıl bir kariyer planlaması içerisine gireceksiniz?
Daha önce yaptığım gibi oyunculuğa devam etmeyi planlıyorum. Sunuculuk da yapmak istediğim işler arasında. Tabii ki bunlarla ilgili gerekli eğitimlerime de devam edeceğim. Ayrıca ilk göz ağrım olan modelliği de unutmamak lazım.

Oyunculuk da yaptınız ama içinde bulunduğunuz projeler öyle çok ses getiren işler olmadı. Oyunculuğunuzu ve bu alandaki atılımınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
'Arka Sokaklar' dizisi Türkiye'nin hal‹ en çok izlenen projelerinden biridir. Onun yanı sıra diğer rol aldığım projelerde de çok değerli insanlarla çalıştım. Bir de sinema filmi deneyimim oldu. Önümüzdeki dönemde de gelen projeleri iyi değerlendirip bu konudaki gelişimimi devam ettirmek istiyorum.

FİZİKSEL OLARAK EN BEĞENMEDİĞİ ÖZELLİĞİ

Spor yapıyor musunuz? Ne tür sporlardan hoşlanırsınız?

Bu aralar dans projesi nedeniyle spor yapamıyorum. Programdan sonra pilates yapmayı planlıyorum. Zaten daha önce de haftada üç gün spor salonunda dönüşümlü olarak cardio, pilates ve kinesis yapıyordum.

Son dönemde ülkemizde de popüler olan yoga, feng shui gibi kısaca bio enerji kökenli rahatlama yöntemlerine eğiliminiz var mı?
Daha önce hiç deneyimim olmadı.

Sizi Adriana Lima'dan daha güzel bulan fanlarınız var. Siz kendinizi ondan daha güzel buluyor musunuz?
Güzellik hep söylendiği gibi göreceli bir kavramdır. Bu yorum benim için çok güzel bir iltifattır. Çünkü Adriana Lima tüm dünyada güzel bulunan bir kadın.

Kendinizde fiziksel olarak en beğenmediğiniz özellik?
Bale geçmişim yüzünden ayak parmaklarım çok düzgün değildir.

AŞIK OLUNCA ÇOCUKLAŞIYORUM

Aşık olduğunuzu tüm dünya bilsin mi istersiniz yoksa kendi içinizde mi yaşamayı tercih edersiniz?

Sanırım aşık olunca biraz çocuklaşıyorum. Tüm dünya olmasa da yakınımdaki insanların bunu bilmesini isterim.

Yakın arkadaştan sevgili olur mu ya da eski sevgiliden arkadaş olur mu?
İkisi de hiç başıma gelmedi ama aşk ve dostluk kişiden kişiye değişen kavramlardır. Başaramadığım hiçbir şey hakkında yorum yapmayı tercih etmem saygı duyarım.

Hayatınızın merkezine aşık olduğunuz kişiyi yerleştirir misiniz?
Evet. Aşık olduğum kişiyi kendimden fazla düşünen bir insanımdır.

adL markasının yüzüsünüz. Kıyafetlerinizle ve makyajınızla her zaman göz dolduruyorsunuz. Sizin genç kızlara tavsiyeleriniz var mı bu konuda?
Genç kızlara en önemli tavsiyem güzel görünmenin abartı gerektirmediğini anlamalarıdır. Özellikle genç kızlara yaşlarına göre giyinip sade makyajlarla görünümlerini tamamlamalarını tavsiye ediyorum.

Günlük hayatınızda nasıl giyinmekten hoşlanırsınız. Bu yılın en gözde parçaları ne sizce?
Şu sıra provalar nedeniyle sadece spor kıyafetler giyiyorum. Ama normal hayatımda gündüz sade gece gösterişli tasarımlar seçerim. Bu yıl neon renkler, yüksek bel pantolonlar, kalın topuklu bootiler ya da stilettolar revaçta.

ÖZGE ULUSOY'UN 'EN'LERİ

- Sizi son zamanlarda en çok ne mutlu etti?
Benim için çok değerli bir insanın yaptığı sürpriz bir jest.

- Peki en son ne için ağladınız?
Yine aynı kişinin uzağa gitmesi.

- Çabuk sinirlenir misiniz?
Hayır
.
- Affedilmez hata nedir sizin için?
Güvenimi yıkmak.