Fazıl Say'ın pet şişe fırlattığı Hazar ve Alman eşi öfkeli

Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Burgazada'da masalarına oturan program yapımcısı Nedim Hazar ile eşini masadan kovup arkalarından pet şişe ile bardak fırlattı. Nedenini facebook'ta anlattı... Ancak mağdurlar da Say'ı suçluyor...

Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Burgazada’da masalarına oturan program yapımcısı Nedim Hazar ile eşini masadan kovup arkalarından pet şişe ile bardak fırlattı. Nedenini facebook’ta anlattı... Ancak mağdurlar da Say’ı suçluyor...

Fazıl Say Facebook’ta bir ileti paylaşmış ve “Burgazada’da dostlarla içip dertleşirken, bir NTV programcısıyla Alman eşi (Alman Yeşiller Partisi’nden) gece vakti masamıza gelip sormadan oturdu. Tuhaf siyasi eleştirilere başladılar, (2. Cumhuriyetçiler) ‘Gidin’ dedik gitmediler, babama, bana zart zurt ettiler, kovduk. Gecemizi çirkinleştirdiler. Sinirlendik; o derecede ki; pet şişesi fırlattığım ilk kez oluyor. Olayla ilgili, herkesten bir de özür diledim. Ama onlarla hesaplaşacağım” demişti. Fazıl Say’ın bahsettiği kişinin NTV’de ‘Yeşil Kürsü’ programını yapan Nedim Hazar olduğu ortaya çıktı.

Vatan'ın haberine göre, olay gecesi ile ilgili açıklama yapan Hazar, “Burgazada’da yaşıyorum. Eşim Alman Yeşiller Partisi’nden. O gece Ayvalık’a gidecektik ve motoru beklerken adada sık sık oturduğumuz restorana uğradık. Orada masalar uzundur. Fazıl Say’ın da oturduğu masanın ucuna iliştik. Say’la 2004 yılında Mercan Dede’nin belgeselini çekerken tanışmıştık. Eşim de tanıyor. Yeşiller’den konu açıldı ve ‘Cem Özdemir arkadaşımdır; sizin yüzünüzden Avrupa’da azar işitiyorum. Arkadaşlarım Mustafa Balbay, Soner Yalçın sizin yüzünüzden içeride’ diye eşime bağırmaya başladı. Ben de ‘baban senden daha iyi politika yapıyor’ dedim. Çok sarhoştu, ayağa kalktı ve üstümüze yürüdü. Restoran sahibi araya girdi. Ada sakini olarak olayı büyütmemek için uzaklaşırken arkamızdan pet şişe ve hatta bardak fırlattı. Her şey 5 dakikada oldu, bitti” dedi.

SAY'DAN 'Sİ...R, DEFOL'

Olay anına tanık olan Hazar’ın eşi ise, “Hayatımda ilk defa yan masasında oturduğum biri bana, ‘si..,r defol yanımdan, başka bir yerde oturun’ dedi. Ki nedenini bugüne kadar anlamamışım. Alman Yeşiller Partisi’ne yakın Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin Türkiye Temsilcisi olduğum için mi? Soner Yalçın, Mustafa Balbay gibi bahsettiğiniz dostlarınızın hapse atılması ile ilgili beni mi suçluyorsunuz? Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciligi’nin görüşlerine katılmadığınız için mi ‘s....r, defol “ dediniz? Motorla yola çıkmak üzereyken peşimden koşup bana bu yüzden mi şiddetle saldırmak istediniz? Arkadaslarınız beni korumamış olsaydı hastanelik mi edecektiniz? Sayın Fazıl Say sizinle siyaset tartışmadık. Vakit yoktu çünkü. Ben ve eşim motoru beklerken beş dakikalık bir mola yapmak istedik ve huzurumuzu bu şiddetli saldırı ve kaba bağırmalarla siz bozdunuz. Ne ile hesaplaşmak istiyorsunuz ki? Şiddeti siz kullandınız. Sokak köpeklerinin Türkçesini siz kullandınız... Bence kendinizle hesaplaşırsanız en doğrusu budur” diye açıklama yaptı.

FAZIL SAY FACEBOOK SAYFASINA OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA KOYDU

Fazıl Say Burgazada'da ünlü tv programcısı ve eşiyle aralarında patlak veren kavgaya dair bir açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Gectigimiz Sali gecesi Burgazada'da dostlarimla yemek yerken, gece cok gec vakit, yanimiza tanimadigim bir kari koca geldi, otudu.

Yaklasik 30 masasi olan restoranda, sadece 2 masada musteri kalmisti, gece 02.00 civariydi.

Bu cift, gelip tam yanima oturdular, benim bitisik masama, tam yanimdaki sandalyeye ve sag carprazima.

Bu davetsiz misafirlerin kim oldugunu bilmedigim icin, restoran sahibi geldi, NTV program yapimcisi Nedim beyi ve esi (Alman Yesiller Partisi uyesi) hanimi tanitti.

'Buyrun oturun' dedim. hatta ilk olarak kadini Yesillerin Baden Wuttemberg eyaletindeki basarisindan dolayi kutladim, "Almanya'da eskiden yesiller , Sosyal Demokratlarin kucuk kardesiydi, simdi Sosyal Demokratlar , Yesillerin kucuk kardesi diye espriler yapiliyor, seviniyorsunuzdur" diye iltifatta bulundum.

Ama bu kari kocanin yanima oturmaktaki amaclari ve dertleri baskaydi, bir kac saniye sonra, NTV Programcisi tatsiz bir dille, beni, goruslerimi, babami elestirmeye basladi. Cumleleri provakatif ve tahrik ediciydi.Amaci kucuk dusurmek ve sinirlendirmekti...

Bunun uzerine masamdan kalkmalarini ve gidip bos bir masaya oturmalarini soyledim.

(Restoranda en az 20 bos masa vardi)

Kalkmadilar, adam provoke ederek konusmaya devam etmekteydi.

Bunun uzerine cok sinirlendim ve adama yuksek sesle gitmelerini, "s...r git" diyerek tekrar ettim.

Yine kalkmadilar.'

----

Bu Alman kadin, yesiller Partisi uyesi, Almanya'da olsa, herhangi bir dunya sanatcisinin yanina oturup sirf onu kizdiracak seyler diyebilir mi sizce? Niye? Sebep?

----

Sonra, tedirgin olan restoran sahibi yanimiza geldi.

Arada sirada, CHP vs lafl;ari etti adam.

yanimda oturan Guvenc Dagustun, hapisteki Soner Yalcin'in ikimizin de dostu oldugunu soyledi o arada...

adam tuhaf bir reaksiyonda bulundu:

Sonrasinda bu tahrik karsisinda sinirlenip onlari kovdum:

Ciftin kalkmamasina sinirlendigim icin, elimdeki whiskey bardagini adama boca ettim.

Kalktilar... gidiyorlardi.

kadin, biraz ileride restoran sahibiyle tartisiyordu.

yanina gittim, ve ona Turkiyeyi hic anlamadigini soyleyecektim.

(Kendisi benim ona vurmaya geldigimi iddia ediyor, bu yalandir, ben kimseye hayatimda vurmadim, vuramam da zaten, cunku ayni ellerle ertesi gunu konser verecek olan yine benim, salt mesleki acidan yumrugumu kaldiramam, bu mumkun degildir ,hayatimda yumrugumu kullanmadim kullanamam,amacim asla vurmak degildi, olamazdi, bu kadin yalan soyluyor, ne bir kadina, ne de bir erkege hic bir zaman vurmadim, sadece ona , Turkiyeyi anlamadiklarini soylemeye gittim yanina, kimi zaman bazi dediklerimizden oturu tehtitler bile aldigimizi dedim,ve yerime dondum, daha fazlasi, tahmindir ve iftiradir.)Onlar gittikten sonra da sinirlenip bir pet sisesini ileride yere attim. (Onlara degil, onlar gitmislerdi)Daha fazlasi tahmindir ve iftiradir olayin 20/30 sahidi vardir, o gun o gece orada eller kalkmadi...

Bu olaydan hemen sonra da , olayin sahitlerinden ozur diledim, diger masaya davetlim olmalarini teklif ettim, olay hemen duyuldugu ve internete yansidigi icin, twitter ve facebook profillerimde, olayi anlattim, insanlardan da ozur diledim. Alman kadin, kendisinden ozur dilemedigimi soylemis, hayir, ondan ozur dilemeyecegim, cunku, bu olayda suclu onlardir. Normal olmayan bir seyi yapan onlardir.

Yesiller partisi uyesi kadin, gece 02.00 de Burgazada'da oturan sanatcilarla degil ,Samsun'da Atom Santrali kuracak olan hukumet ile dertli olmalidir.

gercek budur.

sevgi ve saygilarimla

FAZIL SAY