Türkan Şoray sinema dersi verecek

Şoray, Müjdat Gezen'in öğrencilerine 'Sinema Akademisi' adıyla haftada 3 gün ders verecek

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, öğrencilere sinema dersi vermeye hazırlanıyor. 50 yıllık sanat hayatında 200'ü aşkın filmde oynayan Şoray, deneyimlerini "Türkan Şoray Sinema Akademisi" adı altında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin (MSM) öğrencileriyle paylaşacak.

KİTAP DA YAZIYOR


Önceki gün Gezen ile birlikte Kadıköy'deki MSM'de bir basın toplantısı düzenleyen Şoray, deneyimlerini genç nesille paylaşacak olmaktan dolayı çok heyecan duyduğunu ifade etti. Oyunculuğunun yanı sıra senaristlik ve yönetmenlik de yapan Şoray, "Televizyonda, sinemada izlediğim ve beğendiğim bir çok genç oyuncunun MSM'de eğitim aldığını öğrenince inanılmaz şaşırdım ve mutlu oldum. Sanat adına böylesine önemli bir kurumda eğitim verecek olmak beni çok memnun ediyor. Bildiklerimi, tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım. Ben oyunculuğun eğitimini almadım ama eğitimin bu meslekte ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Yıllar, setler, tecrübeler benim eğitimim oldu. Bunları aktaracağım için çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Türkan Şoray sinema dersi verecek

KISA FİLMDE OYNAYACAK


MSM bünyesinde Türkan Şoray Sinema Akademisi'nde eğitim alan öğrencilerle uygulamalı eğitim yapacaklarını söyleyen Şoray, öğrencilerin kısa film projelerinde de oynayacağını belirtti. Şoray ayrıca, "Sinema Benim Aşkım" adlı bir kitap yazdığını ve kitabın gelecek ay yapılacak olan kitap fuarında satışa çıkacağını sözlerine ekledi. Şoray'ı eğitim vermeye zor ikna ettiğini söyleyen Müjdat Gezen ise şöyle konuştu: "Geçen sene Uğur Dündar Televizyon Okulu'na çok yoğun talep gelince farklı bir etkinlikle geçen sene eğitime başlayamayan öğrencilere jest yapalım dedik ve Türkan Şoray'ı sinema sohbeti için çağırdık. Çocuklar bırakmadı Türkan'ı. İki saati aşkın bir sohbet yaptılar. Onun üzerine; 'Türkan Şoray Sinema Akademisi yapalım, orada birikimlerini anlat' diye teklifte bulundum. Zor da olsa ikna ettim. Salı, cuma ve pazar günleri ders verecek. Burada dersleri olmadığı diğer günlerde de Bursa'daki MSM'de eğitim verecek. Herhangi bir yaş sınırlaması yok. Sinemaya ilgi duyan herkesi bekliyoruz. Gelecek ay başlayacak ve nisana kadar sürecek olan eğitim, çarşamba ve perşembe 19.00-22.00, cumartesi ise 17.00-20.00 saatleri arasında yapılacak.