''Kalbime bağlanan bir bilgisayarla yaşıyorum''

Bir zamanların unutulmaz dansçısı ve dans hocası, ünlü tiyatro sanatçısı Süheyl Uygur'un eşi Burçin Orhan, eteğindeki taşları Beyaz Gazete'ye döktü.

Dans ve sanatı ile çok küçük yaşlarda tanıştım diyen ünlü dans hocası Burçin Orhon,” Ülkemizde yapılan dans ve müzik yarışmalarını üzülerek izliyor ve için için ah çekiyorum. Çünkü bizim gerek okulda öğrendiğimiz, gerekse bugün çocuklara öğrettiğimiz dans bu değil. Bu yarışmaları düzenleyen insanlar bir gün olsun beni arayıp fikir almadılar ya da hocam buyurun jüri üyemiz olun demediler. Ben de bu yaştan sonra kalkıp onların ayağına gitmem. Şuan ülkemizde yapılan dans gençleri yanlış bilgilendirmek ve yanlış eğitmekten başka bir şey değil, benim buna koyduğum tanı ise tam bir dans rezaleti. Uzun zamandan beri kendi projemi hayata geçirmek için çalışıyorum. Hangi kapıyı çaldıysam 'hele siz bir yapın biz görelim, sonra bakarız' dediler. Bu iş öyle kolay bir iş değil. Buralardan Kütahyalara kadar gittim sahne buldum, kostüm, müzik ve her şeyi buldum sadece para bulamadım. Zaten parayı bulsam onlara ihtiyacım yok" dedi.

KALBİMİN ÜSTÜNE TAKILAN BİLGİSAYARLA YAŞIYORUM

Bir anda nedeni beli olmayan amansız bir hastalıkla karşı karşıya kaldığı belirten Burçin Orhon, ”Bir gün araba kullanırken kırmızı ışıkta kalbim durmuş. Kendime geldiğimde arabanın içinde bir trafik polisinin anlımı sildiğini gördüm. 6 ay içerisinde defalarca bu ölüm anını yaşadım. Benimki kalp krizi değil beynin kalbe hükmetmemesi. Beynim kalbimi yönlendirmiyor. Bu nedenle ünlü bir doktor kalbimin tam üstüne bir bilgisayar bağladı. Şimdi yaşadığım her şeyi bu bilgisayar kaydediyor. Kesinlikle cep telefonu ya da teknolojik elektirikle çalışan cihaz kullanamıyorum. Böyle yaşamaya Süheyl ve çocuklarımda alıştı. Allah herkese sağlık sıhat versin “ dedi.