İsterse Tarkan'la düet yapabilirim

Bu akşam Turkcell Kuruçeşme Arena'da konser verecek olan Özbek şarkıcı Yıldız Usmanova "Tarkan, Orta Asya'da da seviliyor. İkimizin sesine ve yorumuna uygun bir şarkı olursa, tabii ki Tarkan da isterse, onunla düet yapabilirim" dedi

Orta Asya'nın Madonna'sı olarak anılan Özbek şarkıcı Yıldız Usmanova, 'Bir Şans Ver' adlı yeni albümünü çıkardı. Usmanova, dokuz dilde şarkı söyleyeceği Türkiye'deki ilk konserini bu akşam saat 21:00'de Turkcell Kuruçeşme Arena'da verecek. Sanatçı, yeni albümünü ve projelerini anlattı:

Albümü hazırlarken 'Diyemem' isimli şarkının düete uygun olduğunu düşündük. Şarkıya kimin sesi uyar diye konuşurken, menajerim "Serdar Ortaç olmalı" dedi ve bizi stüdyoda buluşturdular.

ORTAÇ'I SEVİYORUM
Ortaç Rotterdam'daki konserime gelmiş, misafirim olmuştu. Türkiye'de; Candan Erçetin, Mustafa Sandal gibi isimler şarkılarımı izinsiz okurken, Ortaç 'Dünya' isimli şarkımı okumak için Hollanda'ya kadar geldi. Sanatına, emeğe ve sanatçıya çok saygılı bir adam; bu nedenle onu çok seviyorum.

Gelecek yıllarda özel bir projede Orhan Gencebay'la düet yapma düşüncemiz var. Tarkan, Orta Asya'da da seviliyor. Sesini, yorumunu ve şarkılarını çok beğeniyorum. İkimizin sesine ve yorumuna uygun bir şarkı olursa, tabii Tarkan'da isterse, onunla da düet yapabilirim.

Albümde 10 yeni şarkı var. Üç aranjörle çalıştık. İki şarkının düzenlemesini Febyo Taşel, diğer iki şarkıyı Asker İbrahimov yaptı. Sözleri bana ait olan yedi şarkının Türkçe'ye adaptesini Murat Güneş yaptı. Şarkıların müzikleri de tamamen bana ait.

Özellikle albümün çıkış şarkısı olan 'Belli Belli'de Latin ezgileri çok hakim. Latin müziğini, dans etmeyi çok seviyorum. Bana Orta Asya'nın Madonna'sı denmesinin nedeni de, sahnede yaptığım danslar, şovlar...

SÜRPRİZLİ BİR GECE OLACAK

Yoğun bir şekilde konserler veren bir sanatçı olmama rağmen Türkiye'de vereceğim ilk konser beni heyecanlandırıyor. Sahnede bana özel bir dans grubu eşlik edecek ve bazı konuklarım olacak ama bu kadar söyleyeyim. Sürprizlere, konsere gelenler şahit olsunlar ki onlara da haksızlık olmasın.

İngilizce'den Rusça'ya, Özbekçe'den Çince'ye tam bir müzik ziyafeti yaşanacak bu gece.

Repertuvar aşamasında olduğumuz özel bir projemiz var. Benim yorumumla Orhan Gencebay şarkıları... Şimdi şarkıları dinliyoruz. Kışın stüdyoya gireceğim.