Etimesgut'ta Ferhat Göçer izdihamı

8. Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali finalinde Ferhat Göçer coşkusu yaşandı

Etimesgut Belediyesi 8. Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali finalinde Ferhat Göçer coşkusu yaşandı. 10 gün süren festivali 500 binden fazla kişi ziyaret ederken final gecesinde Ferhat Göçer konserini 100 bin kişi izledi.

Saatler öncesinden festival alanına gelen başkentlilerin coşkusu Göçer’in sahneye çıkmasıyla zirveye çıktı. Göçer’in şarkılarına binlerce kişi eşlik etti. Göçer ilk kez bir konser programında 10. yıl marşını seslendirdi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla coşkulu kalabalık Göçer’e gönüllü koro oldu. Memleketim, Türkiyem ve Yemen türküsünü seslendiren Göçer’e Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Türk Bayrağı hediye etti. Ayyıldızlı Bayrağı öperek alan Göçer, birlik beraberlik mesajları verdi. Göçer, şarkılarını tüm şehitlerimiz ve aileleri için söyledi.

Göçer sahnede doğum günü sürprizine de ortak oldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in kızı Aybike Demirel’in 11. yaş günü sahnede kutlandı. Ferhat Göçer, Başkan Demirel, eşi İlknur Demirel ve Aybike ile birlikte doğum günü pastasını kesti. Aybike’nin ilk pastasını da kendi elleriyle yine Ferhat Göçer yedirdi.

Göçer, kutlamanın ardından yeniden konserine devam etti. Her şarkısını sonunda ‘Etimesgut tamam mı devam mı ’ diye soran Göçer, “Devam’ cevabı alınca romantik şarkılarını arka arkaya sıraladı. Göçer, konseri sonuna kadar izleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de selam ve sevgilerini gönderdi. İzleyenler arasında sevgili Ömür Gedik de vardı. Gedik, yerine hiç oturmadan heyecanla konseri takip etti. Final gecesinin renkli bir görüntüsünü de sunulan Türk Dünyası Defilesi oldu. KKTC’li ünlü modacı Abdullah Öztoprak’ın hazırladığı defilede Osmanlı Türk motiflerinin ağırlıkta yer aldı.

Etimesgut'ta Ferhat Göçer izdihamı

FESTİVAL ÖZETİ

Ferhat Göçer’in sahne aldığı Etimesgut Belediyesi 8. Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 10 gün boyunca Türk Dünyasını Etimesgut’ta buluşturdu. Festival düzenlenen kortejle başladı. Ayyıldızlı Türk Bayrağı’nın en önde dalgalandığı festival yürüyüşüne mehteran ve cirit takımı eşlik etti. Yürüyüş boyunca vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Cadde üzerinde oturan mahalle sakinleri de cam ve balkonlarından yürüyüşe destek verdiler. Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüş festival alanında sona erdi. Coşkulu kalabalığı festival alanında Türk Hava Kurumu’na ait paraşütçüler uçuş yaparak karşıladı. Cirit takımı açılış öncesi yaptığı gösteriyle nefes kesti. 10 gün boyunca Anadolu sazı, Azeri Tarı, Orta Asya dombrası, Karadeniz Kemençe sesiyle birlikte yükseldi. Geleneksel Türk giysileri, çalgıları, Anadolu mutfağı, kültürü, sanatı, gelenek ve görenekleri bir araya geldi. Türk’e ait ne varsa bu festivalde yeniden gün yüzüne çıktı. Kardeşler birbirini tanıdı, birlik, beraberlik bağları daha da güçlendi. Festivali 500 binin üzerinde Ankaralı ziyaret etti. Ziyaretçiler, hem kültürleri yakından tanıdı hem de bol bol yöresel lezzetlerin tadına bakıp, alışveriş yaptı.