Naz Elmas: Rolüme teslim oldum

Ay Tutulması dizisinde hırslı ve tutkulu Ayla karakterini canklandıran Naz Elmas çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

'Ay Tutulması' dizisinde Kenan Ece ve Nur Erkul'la başrolü paylaşacak olan Naz Elmas, bu defa bizi şaşırtacak gibi görünüyor. İlk kez iyi ve kötüyü için' de barındıran bir karakter canlandıracak olan Elmas, "Çok yüksek sahneler oynuyorum. Bu adrenalini size anlatamam" derken gözlerinin içi parlıyor. Hayatta hep mutlu olduğunu söyleyen güzel oyuncu, muzip tarafını göstereceği bir işte de yer almak istediğini söylemeden edemiyor.

'Haziran Gecesi'yle bir anda hayatımıza girdiniz ama daha sonra sizi her sezon ekranda göremedik..
Çünkü çok fazla dizi yapma tercihinde olmadım ve seçici davrandım. Ben diziyi her sene yapılması gereken bir iş olarak görmüyorum. Tam tersine biraz ara verdikten sonra yapılması gerektiğine inanıyorum. Aynca elime her dakika inandığım bir senaryo gelmiyor.

İki yıl önce 'Nefes'te oynadınız ama yayından kalkınca ortadan kayboldunuz. Neden?
'Nefes'teki karakterimi çok seviyordum ve o dizinin yayından kaldırmasından sonra başka bir işe zor inandım. Basına yansıyan pek çok proje için adım geçti ama ben son anda hep vazgeçtim. Sonunda 'Ay Tutulması'nı seçtim. Çünkü farklı bir karakter oynamak istiyordum. Kısacası kendimi tekrar etmemek için ara verdim, uzaklaştım.

İnancınızı bu kadar kaybetmişken 'Ay Tutulması' nasıl oldu?
Pek çok görüşme yaptım ama bu dizinin senaryosunu okuyunca hiç kimseyle görüşmeme karan aldım. Çünkü bu işi istediğime karar verdim. Bir de D Yapım'ın bu işin içinde olması bana güven verdi. Bu proje sadece bir başrolün değil, bir sürü insanın hayatına dokunuyor.

Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Ne çok iyi ne de çok kötü biri. Hikâyesi bir aşk acısıyla başlıyor. Benim bugüne kadar oynadığım karakterlerin verdikleri tepki hüznünü içlerinde yaşayıp ağlamalanydı. Burada da ağlıyorum ama çok yüksek tepkiler veriyorum. Verdiği kararlar hem kendisinin hem de başkalannın hayatını mahvediyor.

İlk kez sizi biraz da kötü olarak izleyeceğiz. Bu sizin için nasıl bir tecrübe?
Çok yüksek sahneler oynuyorum. 5 gündür sabahlıyorum ve sinema filmi gibi sahneler çekiyoruz. Nefis bir adrenalin yaşıyorum. Bu işi kimsenin sevmeden yapabileceğine inanmıyorum. Ben tam anlamıyla bu role teslim oldum.

BEN HEP MUTLUYUM

Son yıllarda hep "Muzip tarafımı göstermek istiyorum ve komedi istiyorum" diyordunuz ama yine dram dizisindesiniz...

Hayatımda mizah duygusu yüksek olan biriyim. Genelde ben bir ortamın içindeysem gülüp eğleniriz. Belki bundan sonraki dizide komedi oynanm ya da reklam, sinemada komedi olur.

Peki, aşk sizi ne hale getirir?
Ben özel hayatım hakkında konuşmuyorum. Ama aşk ben duygusunu kaybetmektir. Başkası ön planda olur ve sen kendini kaptınp hayatını mahvedebilirsin.Canlandırdığım Ayla karakteri aşkı böyle tanımlıyor. Ama bence de aşk insana kendini unutturur. İnsan aslında âşık olunca içindeki başka kişilerle de tanışabiliyor, çocukluğuna da gidebiliyor.

Şu anda mutlu musunuz?
Ben hep mutluyumdur. Herhalde aile sevgisi, köpeklerim, kendime ait olan dünyam bunu sağlıyor. Ailemden çok sevgi alıp büyüdüm. Annem mutlu olmama yeten en büyük etken.

Kostümler Konuşulacak
Naz Elmas, dizide canlandırdığı Ayla karakterinin büyük bir şirketin baş tasarımcısı olduğunu söylüyor. Karakterinin kostümleri için özel olarak çalışıldığını ifade eden Elmas, "Tuvana Büyükçınar bire bir karakterime uygun kıyafetler hazırlıyor. Ayla zenginleştikçe Brand for Less'tan giyinecek. Herkes kostümlerimi konuşacak. Zaten görsel bir iş yapıyorsanız kostümleriniz dikkat çeker. Biz de 'Friends'i izlerken Jennifer Aniston'ın kıyafetlerine hayrandık.