Ekin Türkmen: Başrol oynamak istemiyorum

Oyuncu Ekin Türkmen, "Başrol istemem haftanın 6 günü çalışmak zor" dedi.

Genç oyunca Ekin Türkmen, son olarak 'Karakol' dizisinde canlandırdığı 'hayat kadını' rolüyle ses getirmişti.

Türkmen, başrol oynamak gibi bir kaygısı olmadığını vurgulayarak 'Mümkünse başrol oynamayayım, haftanın 6 günü çalışamam' diyor.

Son günlerde aşkla ilgili çok düşündüğünü ve Mevlana'yla ilgili kitaplar okuduğunu söyleyen Türkmen, 'Hepimiz aşık oluyoruz ve bu çok ilginç bir duygu. Belki birine, belki de kendimize aşık oluyoruz. Mevlana'nın aşk yazılarını araştırdım. Bunun aslında Allah'la olan aşk olduğuna ben de ikna oldum' diye konuştu.

Kendinizi oyunculuk konusunda geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Oyunculuk hiçbir zaman öğrendim, bitti denilebilen bir iş değil. Ölene kadar, son oyununu oynayana kadar hep öğreniyorsun. Filmlerin kamera arkasını ve yönetmenlerin yorumlarını mutlaka izliyorum. Kısa film çeken arkadaşlarımın işlerine dahil oluyorum. Bunlar hayatımı kapsayan şeyler.

Başrol oynama kaygınız var mı?
Mümkünse başrol oynamayayım. Haftanın 6 günü yoğun tempoda çalışamam.

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
Büyük bir ihtimalle yine sanatla alakalı bir meslek olurdu. Çok iyi şarkı söyleyebilmek isterdim. Herhangi bir sanatçı gibi değil de mesela Şebnem Ferah gibi söyleyebilmek isterdim. Ney dinlemeyi çok severim ama çalabilir miyim bilemem?

Tasavvufa olan ilginiz nereden geliyor?
Aşkla ilgili çok kafa yorduğum için, Mevlana'yla, aşkla ilgili birçok kitap okuduğum için oradan ilgimi çekti. Hepimiz aşık oluyoruz ve bu duygu çok ilginç bir duygu. Belki birine, belki de kendimize aşık oluyoruz. O duygular birden geçiyor ve başka birine aşık olabiliyorsun. Kendini uçacak gibi hissediyorsun ya da dünyayı ele geçirebilecek güçte hissediyorsun. Bunlarla ilgilenirken tasavvufla da ilgilenmiş oldum.

"Büyük Konuşuyorum Evli Adama Aşık Olmam"

Evli birine aşık olabilir misiniz?
Mümkün değil. Aşk her ne kadar mantık dinlemez deseler de benim için böyle bir şey mümkün değil. Ben ahlaki değerlere önem veren, kendime yapılmasını istemediğim şeyleri asla başkasına yapmayan biriyim. 'Büyük konuşmayayım' demiyorum çünkü gerçekten bu konuda çok büyük konuşuyorum. Aşk bu gönül dinlemeyebilir ama bunu kendi içimde hiç kimsenin bilmediği bir şekilde yaşarım.

"Her gün Allah'a Şükretme İnancım Kabarıyor"

Aşk kavramı size göre sadece bir insana hissedilen aşkla ilgili değil öyleyse...
Aşk gerçekten Allah'a duyulan bir aşk. Hepimiz içinde var olan bir duygu. Hayatımıza biri giriyor tabii onun da bu duygularının çok yüksek olması gerekiyor. Böyle olmalı ki siz mükemmel bir ilişki yaşayabilmelisiniz. Ben çok inançlı bir insanım. Şu an aşık olduğum için de her gün Allah'a şükretme inancım kabarıyor.