Esrarengiz ıslığa takipsizlik kararı

Oyuncu Serenay Sarıkaya'nın, golden retriever cinsi köpeğinin Cihangir'de 'esrarengiz' bir ıslıkla ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi

Miss Turkey 2010 güzellik yarışmasında ikinci olan model ve oyuncu Serenay Sarıkaya’nın golden retriever cinsi, 2 yaşındaki Orse isimli köpeği geçtiğimiz günlerde Cihangir’deki Sanatçılar Parkı’nda bakıcısı tarafından gezdirilirken kimliği belirsiz bir kişi tarafından ıslıkla çağrılmış sonra da ortadan kaybolmuştu.

Soluğu karakolda alan sanatçı da köpeğinin bulunmasını istedi. Çevredeki MOBESE kameralarından ikisi kadın üç kişinin köpeğin boynuna ip bağlayarak Tarlabaşı yönüne doğru gittiklerini tespit etti. Sonrasında da köpek bir barınakta bulundu. Yapılan araştırmalara rağmen ıslıkla ortadan kaybolan köpeği çaldığı iddia edilen ve eşkâle uyan kişilerin izine rastlanamazken, tescilli güzel ile annesi şikâyetlerinden vazgeçti. Ancak hırsızlık suçundan açılan soruşturma dosyası, kamu güvenliğine ilişkin bir suç olması nedeniyle kapanmadı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, geçtiğimiz günlerde köpeği çalan ‘esrarengiz ıslığın’ tespit edilmesinin mümkün olmadığını belirterek ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verdi. Yeni sezonda da başrollerini paylaştığı ‘Lale Devri’ isimli dizide boy göstermeye devam eden Sarıkaya’nın ise köpeğini kaybettiği sırada döktüğü gözyaşı yanına kâr kaldı.