Ahmet Mekin'den Barış Falay'a övgü dolu sözler

'Al Yazmalım' dizisinde 'Cemşit' rolüyle izleyici karşısına çıkacak olan Barış Falay; eski 'Cemşit' Ahmet Mekin'den övgü aldı: Barış, şüphesiz bu rolü layığıyla oynayacaktır!

Eylül ayında atv'de ekrana gelecek olan 'Al Yazmalım' dizisinin çekimleri Bursa'da sürüyor. 1977 yılında Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın başrollerini paylaştığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin dizi versiyonu olan yapımda; 'Cemşit' karakterini Barış Falay canlandırıyor. Bu rolü 34 yıl önce oynayan Ahmet Mekin; Barış Falay için konuştu.

"BARIŞ'A TAVSİYE VEREMEM"
79 yaşındaki usta oyuncu, "Barış Falay, iyi bir oyuncu. Seçimi doğru yapmışlar. 'Cemşit' karakterini de layığıyla oynayacağından şüphem yok!" dedi. Mekin, 'Cemşit' rolü için Falay'a verebileceği bir öğüt olmadığını söyledi: Barış, o rolün altından kalkar ve eminim çok doğru bir şekilde yorumlar!

ERDEK'TE SADE BİR HAYAT
79 yaşındaki Ahmet Mekin, 1998'de Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesine yerleşti. Son olarak '72. Koğuş' filminde oynadı.

'KERPETEN'DEN 'CEMŞİT'E
'Ezel'de sergilediği 'Kerpeten Ali' performansıyla şöhretine şöhret katan Barış Falay; bu kez yine kilit bir rol olan 'Cemşit'i canlandıracak.

'ASYA' DEĞİL 'ASİYE'
Ay Yapım tarafından atv için çekilen dizi, Cengiz Aytmatov'un unutulmaz eseri 'Kırmızı Eşarp'tan TV'ye uyarlanacak. Özge Özpiriçci'nin dizideki ismi bu kez 'Asya' değil, 'Asiye' olacak'.

Bu arada, bugüne kadar 180’e yakın filmde rol aldığını söyleyen Ahmet Mekin geçtiğimiz aylarda kendisiyle yapılan bir röportajda, "Rol aldığım filmlerin hiçbirini izlemedim. Sadece ’Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini seyirci ile buluştuktan 33 yıl sonra bir Fransız Vakfı’ndan aldığım davet sonucunda ve çevremden gelen ısrarlar üzerine izlemiştim. Bu film ile ilgili en önemli hatıram da, aynı karakteri Rusya’da oynayan bir sanatçının bana gönderdiği mesajdı. Bu mesajda ’Bu rolü sizin kadar iyi oynayamadım’ demesi beni hem onure etti hem de duygulandırmıştı. Bu film evrensel hikâyesi olan bir filmdi. Bu hikâye dünyanın her yerinde yaşanılabilecek bir olayı anlatmaktaydı. Özellikle kadın karakterin hayata tutunuşu ve direnişi tüm seyredenleri etkilemişti. Kadın karakter en sonunda emeği ve fedakârlığı seçmişti." demişti...