Tuğba Özerk egolarımı yok ettim, sevgi doluyum

'Aklımda Sen Varsın' isimli albümüyle hızlı bir çıkış yakalayan Tuğba Özerk, son günlerde yaptığı radikal imaj değişikliğiyle de oldukça gündemde. Albümünü olgunluk döneminin meyvesi olarak değerlendiren Tuğba Özerk bir yandan da şarkılarının kıtaları aşmasının sevincini yaşıyor.

Başarının samimiyet ve sadelikte gizli olduğunu söyleyen ünlü popçu, tüm bu yoğunluğun arasında çok okuyup araştırmayı da ihmal etmiyor. Mevlana felsefesinden beslendiğini dile getiren Tuğba Özerk, yeni albümü, imajı ve özel hayatıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

- 'Aklımda Sen Varsın' sizce nasıl bir albüm oldu?
Bu albüm benim olgunluk dönemime denk gelen, içime sinen, yerinde bir albüm oldu. Albüm benim keyfimi yerine getirdi. Mutluyum ve her şey istediğim gibi oldu. Küçük hatalar olsa da işin geneli iyi.

- 'Şeytanın Ortağı' isimli şarkınız Amerika'ya kadar ulaştı. Neler söyleyeceksiniz?
Albüm çıktıktan sonra şarkının kıtaları aşması insana büyük mutluluk veriyor. 'Şeytanın Ortağı' sound olarak batıdaki şarkıları aratmıyor. Bu vesileyle dünyada bir şeyler yapabileceğimizi hissetmek güzel oldu. Buna ısınma turları da diyebiliriz. İnşallah daha iyi ve güzel projeler yapacağız.

- Albüm için nasıl tepkiler aldınız?
Albümü dinleyen herkes çok beğendi. Herkes kendisine farklı bir şarkı seçiyor, ardı ardına klip bekliyorlar. Bundan dolayı da 'Aklımda Sen Varsın' şarkısına klip çekeceğiz. Ayrıca slow şarkılarıma da gösterilen ilgi beni memnun ediyor. Dinleyicilerimle aramda çok özel bir bağ var.

ASKER GİBİ ÇALIŞIRIM

- Bu başarının arkasındaki sebep olarak bize neler söyleyebilirsiniz?

Başarının samimiyet ve sadelikte gizli olduğuna inanıyorum. Olduğum gibi davranıyorum ve gerçek hislerimi anlatmaya çalışıyorum. İnsanlara karşı hep sevgi doluyum. Sevgi dolu olunca iyi şeyler kapınızı çalar.

- Çalışmalarınızda nelere dikkat ediyorsunuz?
Ben yaptığım her işte çok titizimdir. İşim her şeyden önce gelir. Asker gibi çalışırım, koşarım, çabalarım. Çok okur ve çok araştırırım. Beslendiğim felsefeler var ve hayatın kendisinden feyz alıyorum. İçimdeki küçük kız çocuğunun saflığıyla yazıyorum şarkılarımı. Çalışmalarım hep bu şekildedir.

- Hatalarınızı sık sık tekrar eder misiniz?
Hatalarımdan mutlaka ders alırım ve bir daha o hataya düşmem. Allah da düşürmesin zaten. Ben hatalarımı da sevmeyi öğrendim. Bugünlere gelmemde hatalarımın da payı var.

- Sahne veya konser öncesi uyguladığınız batıl inançlarınız var mı?
Nazar boncuğu taşıyorum. Ama çok dua ederim. Bence en önemlisi Allah'a dua edip, olumlu ve iyi şeyler düşünmek.

BÜYÜK PLANLARIM VAR

- Hayalinizde olan proje var mı?

Hayallerimi belirli bir sıraya koydum ve bunları adım adım gerçekleştiriyorum. Geleceğe dair büyük planlarım var. Allah ömür verdiği sürece bunları tek tek yapacağım.

- Köklü bir imaj değişikliğine de gittiniz.
Ben alıştım bu görünüşüme. Gün geçtikçe de daha çok beğeniyorum.

- Aynaya ilk baktığınızda neler hissettiniz?
İlk başta yadsıdım elbette. Ben, ben değilmişim gibi. Biraz şüphe duyuyor insan. 'Doğru mu yaptım acaba?' diye soruyor kendine. Ama ben mutluyum. Verdiğim kararın da sonuna kadar arkasındayım
.
- Bu değişikliğin bir sebebi var mı?
30 senedir saç rengimle oynamadım. Ufak ışıltılar, aydınlatmalar oluyordu elbet ama bu kadar radikal olmadı hiçbir zaman. Albüm bittikten sonra, klip öncesi oturduk ekip olarak bir stil toplantısı yaptık. Sonunda da bu kararla masadan kalktık.

- Çevrenizdekilerin yeni imajınıza yorumu ne oldu?
İlk başlarda bazı fanlarım çok tepki gösterdi. Bu tepki de bizim beklediğimiz sonuçlardan biriydi. Ama şimdi herkes alıştı ve gözlerine daha da güzel gelmeye başladı.

KENDİMİ IŞIL IŞIL HİSSEDİYORUM

- Mevlana'ya olan ilginiz nereden kaynaklanıyor?

Mevlana felsefesi gönül gözüyle görmeyi sağlayan bir felsefe. 'Yaradandan ötürü yaradılanı sevmeyi' esas alıyor. Beni de en çok etkileyen bu oldu. Bugünün kuantumunu Mevlana çok önceden anlatmış. Mevlana içimdeki huzur ve sadeliği ortaya çıkartmamı sağladı. İç huzurum tam. Egolarımı yok ettim desem yeridir. Sevgi doluyum.

- Daha önce egoları yüksek bir insan mıydınız?
Ego belirli bir yere kadar hayatı yürütmemiz için gereklidir. Fakat ben hiçbir zaman öyle egoları uç seviyelerde bir insan değildim. Zihnimiz bize oyunlar oynadığı zaman hatalar yapabiliyoruz. Artık egonun bu oyunlarına kanmıyorum diyebiliriz.

- Bu felsefe kendinizi nasıl hissetmenizi sağladı?
Ben de çok büyük değişiklik var. Kendimi ışıl ışıl hissediyorum. Tortular gitti kalbimden. Artık tamamen şeffafım.

- Felsefe ile ilgili olarak gitmeyi planladığınız bir yer var mı?
Önümüzdeki yıl Konya'ya gitmeyi düşünüyorum.

- Yoğun temponuzun içinde günün stresini atmak için neler yapıyorsunuz?
Ben fırsat bulduğum her gün en az 3 km yürüyüş yapıyorum. Ayrıca dua etmek ve meditasyon da bana çok iyi geliyor. Toprağa yalın ayak basarak dalgaların sesini dinlemek beni inanılmaz dinlendiriyor.