Nez: Eurovison'a gitmek isterim

Beş yıl önce çıkardığı 'Yüzde 100 Nez'den bu yana yeni albüm yapmayan seksi şarkıcı; yeni çalışması 'Nez Zamanı' ile geri döndü.

Sezen Aksu'nun yazdığı ve söylediği 'Oldu Mu?' şarkısıyla çıkış yapan Nez ile çok özel...

'Nez Zamanı' adlı yeni albümünüz çıktı. Neler hissediyorsunuz şu anda?
Albüm yapsam da, yapmasam da ben 12 yıldır bu sektörün içindeyim. Doğu-Batı sentezi denince, dans edip şarkı söyleyen isim denince, akla ilk ben geliyorum. Şimdiye kadar iki albüm yaptım ama onun dışında hep projelerde yer aldım. Hatta dizilerde oyunculuk da yaptım. Yani aslında sektörden çok da uzak kalmadım.

Beş yıllık ara sizi hiç korkutmadı mı?
Evet, açıkçası ilk başlarda biraz korkuyordum. "Çok ara verdim, acaba bıraktığım yerden devam edebilecek miyim?" diye... Ama aslında müzik sektöründe beş yıl albüm yapmadan durabilmek de bir iddiadır. Sonrasında baktım ki, şarkı iyi olunca, ekip iyi olunca korkulacak bir şey yok! Gelen tepkiler de "Yeni albüm 10 numara olmuş" yönünde...

ŞARKININ TUTMASI İÇİN 'BAKKAL' OLMASI GEREKMİYOR!

Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?

Albümü binbir emekle yapıyorsunuz ama ne yazık ki karşılığını hiçbir şekilde alamıyorsunuz. Bu yüzden küsmüştüm aslında. Bana kalsa, yine albüm yapmayacaktım. Bayi toplantıları olsun, yurt dışındaki DJ performansları olsun, çok yoğun konserler veren bir şarkıcıyım. Ama konserlerimde yaptığım şarkıları albüme koymam için çok yoğun baskılar alıyordum. En sonunda menajerim ve funclub'ımdan gelen talepleri dikkate alarak bu albümü çıkarmaya karar verdik.

Sezen Aksu'nun söylediği 'Oldu mu?' şarkısıyla çıktınız. Bu şarkı nereden aklınıza geldi?
Albüm için "Bir cover yapsak nasıl olur?" diye düşünüyorduk. Benim çok sevilen 'Sakın Ha' adlı şarkım da cover'dı. "Olur mu, olmaz mı, oldu mu?" diye konuşurken "Oldu mu Şimdi' diye bir şarkı vardı. Hadi bunu yapalım" dedik. Bir kez dinleyip "Tamam" dedim. 'Oldu mu?' rahmetli Onno Tunç'un bestesi ve şarkının hakları da kızlarında... İyi proje ve iyi insanlar bir araya gelince, onlar da yardımcı oldu. Bir şarkının ses getirmesi için çok fazla 'bakkal' olması gerekmiyor. Kaliteli işler her zaman alıcısını buluyor. Bu şarkıyı tekrar dinleyen herkes "Biz bunu bugüne kadar neden söylemedik?" diye kafasına vuruyor.

EUROVISON'A GİTMEK İSTERİM

Özellikle Facebook'ta Eurovision'a katılmanız konusunda çok destek alıyorsunuz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Evet, Eurovision'a katılmayı ben de çok istiyorum. Ama buna tabii ki karar veren merciler var. Bana teklif ederlerse, seve seve kabul ederim. Sonuçta ben dünya müziği yapıyorum. Sadece Türkiye'deki sahil şeritleri için müzik yapmıyorum. Ben bir kitleyi göze alarak müzik yaparsam, bu ticari olur. Ben herkesi ve her şeyi düşünüyorum. Sting bile bizim enstrümanlarımızı kullanıyor. Biz niye Batılaşmaya çalışıyoruz ki bu kadar? Bizim de kendi özlerimizin farkına varmamız gerek.

BİRBİRİMİZE SATAŞMAYALIM

Sizin gibi kendi özümüzün farkında olan şarkıcı yok mu hiç?
Var tabii. Tarkan mesela. Son dönemde dansı ve müziği bir araya getiren Atiye'yi de çok başarılı buluyorum.

Hadise de bu tarz şarkılar yapıyor. Dinliyor musunuz onu?
Dinliyorum tabii ki. Çok da hoşuma gidiyor, çok da başarılı buluyorum. Artık biz sanatçılar; birbirimize sataşmayı bırakmalıyız. Ben zaten hiçbir zaman öyle biri olmadım. Beğendiğimi söylemekten asla gocunmam.