Ozan Doğulu: 'Müzisyen olmasaydım tamirci olurdum'

Albüm heyecanını Ülker Reyhan'la paylaşan Doğulu, “Müzisyen olmasaydım, tamirci olurdum” diyerek elektronik aletlere olan merakını anlatıyor

Ozan Doğulu’nun olay yaratan, bağımlılık yapan, bir sürü ödülü toplayan albümü ‘130 BPM’den sonra yeni albümün çıkması için geri sayım başladı. Bu kez, albümde kimler var, kimler yok, neler yaptı diye çok merak ettim ve konuşmaya gittim. Bu arada Ozan’ın yeni bir huyunu öğrendim: Yüksekte daha iyi müzik yapıyormuş. ‘Alain Delon’u ve ‘Yaparım Bilirsin’i uçakta yapmış.

** Müzisyen bir aileden geliyorsunuz. Bu biçilmiş bir kaftan mı, yoksa hayal ettiğiniz başka bir meslek var mıydı?
Yoktu, okula nasıl girdiğimi bile hatırlamıyorum ben. Bu babamın ve annemin, tabii özellikle babam müzisyen olduğu için, hem öngörüsü diyeyim hemde adam yetenek görmüş ki benim şu an Arya’da gördüğümgibi. Keza Kenan da öyle... Biraz genlerle ilgili olduğunu düşünüyorum.

** Peki bu işi yapmasaydınız ne yapardınız?
Tamirci olurdum, her şeyi tamir ederdim diye düşünüyorum. Elektronikmesela çok ilgimi çeken bir dal. Belki bilgisayarmühendisi gibi bir şey olabilirdim.

** Kritik bir sorum var: Birçok sanatçıyla çalışıyorsunuz, peki çalışmaktan en keyif aldığınız sanatçı kim?
Hepsi bir değişik, hepsi keyifli benim için. Keyif nerede başlıyor benim için biliyor musun? Doğru projeyi, doğru adamla yapıyorsan işte orada keyif başlıyor.

** Kenan?

Yoo Kenan’ı saymıyorum. Kenan’la başka bir bağımız var tabii, o tartışılmaz. O benim bir parçam.

** İlk albümünüz çok beğenildi, ikincisi ne zaman bu arada?

Teknik problemler yaşıyorum, yoksa şu anda bitmişti. Ama 10 gün içinde çıkacak. Aslında yaz başı çıkarmayı düşünüyorduk. Şunu da yapalım, şununla da yapalım derken albüm17 şarkıyla geldi.

** Alain Delon’u nasıl nerede yaptınız?

Alain Delon’u ve Yaparım Bilirsin’i uçakta yaptım. Öyle daha bir sürü uçakta yaptığım şarkı var. Ya ben dağa falan mı çıksam? Bak bunu atlamayalım, yüksek bana iyi geliyor sanırım.

** Şu an yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz, eşinize ve kızınıza nasıl vakit ayırıyorsunuz?
İşte yarın hep beraber tatile gidiyoruz mesela. Bir de benim saatlerim biraz ters, bir açıdan iyi bir açıdan kötü oluyor.

"KENAN KARDEŞİM, EN YAKINIM, ORTAĞIM"

“Binde dokuz yüz doksan dokuz aynı yerlerdeyiz hep Kenan’la. Ve birbirimizin kuyruğuna da basmayız, tabii hepimizin zayıf noktaları vardır. Bunu bile bile gidip kuyruğuna basmazsın. Zaten en yakın arkadaşımdır. Kardeş olmasaydık da en yakın arkadaş olabilirdik onunla. Şimdi hem kardeşiz hem dostuz hem de ortağız.”

Ozan Doğulu: 'Müzisyen olmasaydım tamirci olurdum'