Tülin Şahin, eşimle heyecanımız ilk günkü gibi

Daha önce Kültür Bakanlığı tarafından 'örnek genç' ve 'Türkiye'nin Avrupa Yüzü' seçilen, dünyanın en iyi markaları için objektiflere poz veren, Stockholm Üniversitesi'nde tez konusu dahi olan Tülin Şahin, yoğun geçen hayatının stresini ise evinde vakit geçirerek atıyor.

Çok şanslı olduğunu dile getiren ünlü model, şansını sürdürebilmek ve yönetebilmek için de çok çalıştığını ifade ediyor. Akşam Life'a özel açıklamalarda bulunan Şahin, eşi Memet Özer'le ilişkisini de 'Memet adam gibi adam' diyerek özetliyor

- Podyum dünyasında bu kadar yıl zirvede yer almak nasıl bir duygu?
Bunun için teşekkür ederim. Zirvede yer almak tabii ki her meslekte olduğu gibi zor. Ama insana hoş duygular yaşatıyor.

- En üst noktaya gelene kadar hiç bu işi bırakacağım dediğiniz anlar oldu mu?
Hayır, hiçbir zaman olmadı.

- Ne gibi zorluklar yaşadınız?
Mankenlik ve modellik başlı başına zor olan bir iş. Çalışma saatlerimiz herkesten daha uzun. Çalışma alanımızda ise sınırlama yok ve dünyanın her yeri olabilir. Dışarıdan bu çok eğlenceli gibi görünse de yorucu. Mesela üç gün Çin'de çekim yap. Oradan direkt Amerika'ya. Üç gün orada da çekim yap. İstanbul'a gel ertesi gün defileye çık. Yorucu bir maraton. Sürekli bir koşuşturmaca ve yetişme durumu var. Şarkı gibi, 'hadi, hadi, hadi' durumu. Şubat ayında soğuk havada yaz sezonunu çekmek. Temmuz'da kış sezonu çekimleri. İnanılmaz bir gayretinizin ve sabrınızın olması gerekiyor.

'HEP DAHA İYİSİNİ YAPMAYA ÖZEN GÖSTERDİM'
- Zirvedeki yerinizi koruyabilmek adına nasıl bir duruş sergiliyorsunuz?

Ben hiçbir zaman 'oldum' demedim. Her zaman hep daha çok çalışmaya ve daha iyisini yapmaya özen gösterdim. Yarın, dünden daha iyi iş çıkarmaya çalışırım.

- Son zamanlarda mankenliğin yıpratan mesleklerin başında gelmesine katılıyor musunuz?
Biraz öyle ama hangi mesleğin insanı yıpratan tarafları yok ki?

- Kendinizi stresten nasıl arındırıyorsunuz?
Boş olduğum bir günü mutlaka evimde geçirmeye çalışıyorum. Ya da çok yakın arkadaşlarımızın olduğu ortamda hep birlikte dans ediyoruz. Bunlarla tüm stresimi atmış oluyorum.

- Mankenlik yapacak gençlere tavsiyeleriniz var mı?
En iyisi, en güzeli benim diyerek tüm gün koltukta oturursanız, sonunda koltuk sizden daha iyi olur. Her daim çalışıp, üretip, yaratmaları gerekiyor. Mankenlik, modellik bir meslektir ve buna göre davrandıkları sürece geri dönüşlerini çok iyi alırlar.

- Şöhretin kötü bir hastalık olduğunu düşünüyor musunuz?
Amaç sadece şöhret olmaksa, mesleğini gerektiği gibi icra etmek değilse evet o zaman kötü bir hastalık. Ama mesleğinle birlikte gelen bir şöhret varsa, o zaman çok düşünmüyorsun şöhret olayını. O zaman tek bir derdin oluyor, mesleğini en iyi şekilde yapabilmek. Bunu başardığın zaman şöhret kendiliğinden geliyor.

- Yurtdışında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden, birçok reklamda, tanıtımlarda yer alan bir isimsiniz. Bunların geri dönüşümü olduğunu düşünüyor musunuz?
Bunların geri dönüşümü her yıl yurtdışından gelen daha da fazla teklifle oluyor.

- Şanslı olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Tabii ki şanslı biri olduğumu düşünüyorum. Ama bu şansı değerlendirebilmek, yönetebilmek ve sürdürebilmek için hep çok çalışmak, yaratmak ve üretmek gerekiyor'

- Dünyaca ünlü defilelerde de podyuma çıktınız. O an neler hissediyorsunuz?
O an sadece ismimi en iyi şekilde yapmayı düşünüyorum.

- Aynı podyumda yürümeyi hayal ettiğiniz bir isim var mı?
80 - 90'lı yılların süper modelleri arasında yarı Pakistan ve yarı Alman Yasmeen Ghauri vardı. Onu çok beğeniyorum ama maalesef mesleği erken bıraktı. Linda Evangelista'yı da çok beğeniyorum. Ama her ikisi de erken bıraktı.

- Genç isimler arasında kimleri beğeniyorsunuz?
Didem Soydan ve Ülkü Taş.

- Türkiye'de mankenlikte yapılan yanlışlar neler?

Son zamanlar da eskiye göre çok daha iyi bir durumdayız.

- Evlendikten sonra hayatınızda neler değişti?
Biz hala ilk günlerdeki gibi aynıyız. Hiçbir şey değişmedi. Heyecanımız ilk günkü gibi.

'Memet adam gİbİ adam'
- Eşiniz Memet Bey'i tek kelime ile ifade edebilir misiniz?

Bu çok zor benim için. Memet çok iyi kalpli biri. Adam gibi adam derler ya, işte Mehmet tam öyle birisi.

- Eşiniz size ne gibi jestler yapar?
Memet çok romantik biridir. Ama özel hayatımız hakkında konuşmayı tercih etmiyoruz.

Alışveriş merkezinde keşfedildi
Danimarka'nın Odense şehrinde doğup, büyüyen Tülin Şahin'i 1995 yılında alışveriş merkezinde ünlü bir moda fotoğrafçısı keşfetti. Aynı yıl 'Supermodel of Denmark' yarışmasından 25 bin aday arasında birinci olan Şahin, modellik kariyerine tam olarak ise 1998 yılında başladı. Türkiye'ye ise Zeki Triko'nun çekim teklifi ile 1999 yılında geldi. Şahin'i Avrupa basını da yakından takip ediyor. Şimdiye kadar 7 kitap yazan Şahin ayrıca www.tulinsahin.com ve www.tuliss.com'un da yaratıcısı ve sahibi.