Erdem Yener: Oyunculuk benim hobim, müzik tutkum!

Oynadığı reklam filmiyle şöhreti yakalayan Erdem Yener: "Oyunculuk benim hobimdi ama profesyonel bir uğraş haline geldi. Müzikse hayatımın merkezinde... Oyunculukla müzik paralel gidecek. İkinci albümü hazırlıyorum."

Rol aldığı reklam filmi serisiyle ünlenen Erdem Yener, aynı zamanda müzik yapan, bir albümü olan ve ikinci albümünü de çıkarmaya hazırlanan bir müzisyen... Yenetekleri sadece müzik ve oyunculukla da sınırlı değil... Yener; karikatür çiziyor, reklam işinin arkasını iyi biliyor, hatta çok güzel Michael Jackson taklidi yapıyor. Müzik yapmak için İstanbul'a gelen; yetenekleri fark edilene kadar çok sıkıntı çektiğini belirten Erdem Yener, hayallerini ve kendi İstanbul'unu Touch İstanbul dergisinden Tolga Akyıldız'a anlattı.

HAYALİME KAVUŞTUM

İstanbul'a geliş öykünüzü anlatır mısınız? Ne zaman, hangi hayalle geldiniz?
2003 yılında, hali hazırda müzik yaparken, grubuma "Bu işi, sektörün merkezinde yapmalıyız" diyerek, İstanbul'a taşınmayı önermiştim. Baktım ki, bir süre sonra İstanbul'da tek başınayım. 'Kedi Müzik'te prodüksiyon işlerinde asistanlık yapmaya başladım. Bir yandan da reklam filmlerinde reji asistanlığı yapıyordum. Zamanla 'Kedi'nin işleri için müzik yapmaya başladım. Bir vesileyle de reklam filmlerinin birinde oynadım. Kast direktörlüğü de yapıyordum o sıralar. Sonra bir anda karıştı ortalık, oyuncu tarafımla tanınmaya başladım. Her ne kadar hayalim müzik yapmak olsa da, oyunculuk da bir şekilde hayatımda... İkisinin beraber yürüdüğü bir dünya oluşuverdi. Dolayısıyla istediğim her şey gerçekleşmiş oldu.

İstanbul'da hangi mekanlarda çaldınız?
Beyoğlu Hayal Kahvesi, Shaft, Rollin ve Babylon'da çaldım. Hayal Kahvesi zaten müşterisi olduğum bir yer olduğu için en çok orada rahat ettiğimi söyleyebilirim. Babylon'un sahnesi ve sahne içi sound'u da çok iyidir.

ETİLER'İ SEVİYORUM

Bugüne kadar İstanbul'un hangi semtlerinde oturdununuz?

90'ların sonunda tekstil işiyle uğraşırken Yenibosna'da oturdum. 2003'ten beri Etiler'deyim. Birbirine iki uzak semt oldukları için dünya kadar farkları vardır.

Yenibosna mı, Etiler mi?
Sevdiğim bir iş ortamı değildi tekstil dünyası. Dolayısıyla bu işi yaparken yaşadığım yeri de sevemedim. Genelde insanlar Etiler'i eğlence yerleriyle tanır. Halbuki yaş ortalaması çok yüksek olan, oldukça sessiz ve sakin bir semttir. Bu bana iyi geliyor.

HEYECANLI

Müziği bir süre rafa kaldırdığınızı söyleyebilir miyiz? Yeni şarkılar, yeni müzikal planlar var mı?
Müzik, hayatımın merkezinde... Bir yere kalktığı yok. Bu yaz ikinci albümümü yapıyorum. Çok heyecanlı ve hazırım...

ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM

Oyunculukla ilgili bir kariyer planınız var mı?

Oyunculuk, benim çok sevdiğim bir hobim aslında... Ama o kadar çok sorumluluklarını taşıdım ki üstümde; benim için profesyonel bir uğraş oldu mecburen. Oyunculuk yapmaktan hiçbir zaman şikayetçi olmadım. Beni boğmadığı ve yormadığı sürece ömrümün sonuna dek yapmaya devam edeceğim ve müzikle de paralel yürüteceğim.

ŞEHRİN SORUNU GÖÇ

Oturduğunuz semt dışında nerelere gidiyorsunuz?

Taksim (Bir nedene gerek yok), Nişantaşı (Çok eş dost var), Galata (Havası güzel)...

Müdavimi olduğunuz mekanlar var mı İstanbul'da?
En çok Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde eğlenmeyi; Zübeyir Ocakbaşı'da yemek yemeyi seviyorum.

Bu şehrin en büyük sorunu ne?
Tabii ki kontrolsüz göç. Herkes bir şey zannedip gelmiş zamanında...