Bengü: Sevgilim tam bir metroseksüel

Şarkıcı Bengü yaşamını, hayatını birleştirmeyi düşündüğü işadamı sevgilisi Akın Altan'ı ilk kez bu kadar samimi anlattı...

Şarkıcı Bengü yaz aylarında albüm çıkarmayı çok seviyor. Sıcacık şarkıları yine plajların, diskoların favorisi. Her yaz olduğu gibi, yeni albümü ‘Dört Dörtlük'ü konuşmak için buluştuk Bengü'yle. Laf lafı açtı. Birbirini uzun süredir görmeyen iki dost gibi samimi ilerledi röportaj. Ben sordum, Bengü yaşamını, hayatını birleştirmeyi düşündüğü işadamı sevgilisi Akın Altan'ı ilk kez bu kadar açık anlattı...

Her yaz bir albüm yapıyorsunuz, hızınıza yetişemiyoruz... İnsan bir yaz da durmaz mı?

Olmaaaz. Bunalıma giriyorum. Hep ön planda olmalıyım. Egolarımla ilgili herhalde. Şirketim Avrupa Müzik de benim hep ön planda olmamı istiyor. Göğsümü gere gere iyi müzik yaptığımı, şirketimle kaliteli işlere imza attığımı söyleyebiliyorum.

İyi müzik dinleyicisine göre değişir. Nasıl bu kadar kendinize güveniyorsunuz?

İnternet üzerindeki güvenilir listeleri takip ediyorum. Hep ilk üçteyim. Albüm satışlarından da bu anlaşılıyor. Konserlerim yoğun. Yoruluyorum, tatile bile gidemiyorum. Ama işim için yaşamalıyım.

Para kazanma hırsı mı bu?

Parayla pulla derdim yok. Başardığımı görmek hoşuma gidiyor. Kendimi iyi hissediyorum. Yaşım 30'u geçti. Artık attığım her adım bilinçli. Örneğin geçen yaz single yaptım. Bana göre değilmiş. Single yetmedi, yine albüm yaptım.

Hayatınız hep iş mi? Kendinize vakit ayırmaz mısınız?


Ot gibi yaşıyorum. Son zamanlarda hayatımda yaptığım en büyük değişiklik evim. Hayalim birikimimle kendi evime sahip olmaktı. Acarkent'te kendime bir ev aldım. Şimdi en büyük hobim evin eksiklerini tamamlamak, tadilatla uğraşmak. Onun dışında sahnemi nasıl geliştiririm diye hep çalışıyorum.

Sizde bir değişiklik var. Dişlerinizi mi yaptırdınız?


Ön dört dişim çocukluktan beri çok zayıf. Sağlamlaştırmak için kaplama yaptırdım. Bir de saçlarımı yine değiştirdim.

Şehrazat twitter'a size şarkı verdiği için çok pişman olduğunu yazmış, ne diyorsunuz?


Bu laf albüm çıktıktan iki hafta sonra söylenmiş. Prodüktörümün çok gücüne gitti. Benim ağzımdan Şehrazat için kötü bir laf çıkamaz. Her zaman çalıştığım bestecilere aynı hürmeti gösteririm.

Neden böyle yazdınız diye sormadınız mı Şehrazat'a?


Hayır. İçimden gelmedi. Duygusal, kalbi çok temiz olan bir kadın. Herhalde bir şeye bozuldu.

Hadi açık konuşun. Neye bozulmuş?

‘Kadar' şarkısını ondan aldık. Son 20 güne kadar onunla çıkış yapacaktık. ‘Aşkım' Volga Tamöz'ün düzenlemesiyle öyle bir hal aldı ki, şarkıyı biz tutamadık. Stüdyoda çalışan herkes, menajerim, Suat Ateşdağlı hepimiz ‘Aşkım'la çıkmak istedik. Şehrazat onun şarkısıyla çıkış yapmadığımız için bozulmuş olabilir. Ama neden böyle bir şey yazdı anlamadım. Ben bu işlere karışmam, sadece şarkımı söylerim.

Sosyal medyayla aranız pek yok galiba?

Yavaş yavaş ilgilenmeye başladım. Twitter'a girdim. Arkadaşımın eşi sosyal medya danışmanlığı yapıyor. Profesyonel anlamda daha bilinçli kullanmak için ondan yardım alıyorum. Ama bazı sanatçılar gibi twitter'daki iletileri başkalarına yazdırmıyorum. Samimi gelmiyor bana. Kendi iletilerimi kendim yazıyorum.

Bengü artık çok sıkıcı oldu diyorlar, sizce neden?

Magazin için monoton oldum çünkü. Sevgilimle kavga yaratıp kimsenin önünde kavgamı yaşamıyorum. Annemi koluma takıp magazincilere “Bizi çekin” demiyorum. İşime ailemi karıştırmıyorum. Skandalım yok. Bu nedenle beni sıkıcı buluyorlar. Ama kendi hayatımda sıkıcı değilim.

Geçtiğimiz günlerde sevgiliniz Akın Altan'a magazinciler ne zaman evleneceğinizi sordu. “Ne evliliği güldürmeyin beni” diye cevap verdi. Kırılmadınız mı?


Kırılmadım. Ertesi gün neden böyle bir cevap verdiğini sordum. O aslında “Bu saatte ne evliliği, gecenin bu vakti güldürmeyin beni” demiş. Saat çok geçti çünkü. Kafamızda zaten bir tarih olmadığı için böyle cevap vermesi çok normal.

Geçen yıl evlenme teklifi aldınız. Evlenmek için neyi bekliyorsunuz Allah aşkına?

Her geçen gün işlerim daha yoğun oluyor. Anne olmak istiyorum. Akın'ın da çocuğumun babası olmasını... Ama evlilik denilince havalara bakıyorum.

Sizi ailenizden istemedi mi yoksa?

İsteme henüz olmadı. Çünkü ben evlenmeye hazır değilim. İstese ne olacak? “İki sene sonra görüşelim” mi diyeceğiz birbirimize.

Aileniz Akın Altan'ı merak etmiyor mu?

Ablam ve yeğenim Akın'ı tanıyor. Annem ve babamla iş çok çok ciddiye binince tanışacak. Biraz sertim bu konularda. İşler laçka olmasın istiyorum. Evlenince paylaşacak ne kalacak yoksa? Her şeyin vakti zamanı var. Onu tanımasalar da çok mutlu olduğumu görüyorlar, bendeki değişimin farkındalar. Akın işime destek olduğu için de memnunlar. Akılları kalmıyor. Akın'a kalsa yarına bırakmaz evliliği. Herkes nasıl flört ediyorsa biz de flörtü şimdilik öyle yaşıyoruz. Eğer bir gün anne olacaksam, evlenerek bunu layığıyla yerine getirmek istiyorum. İşlerime az da olsa ara vereceğim. Yoksa yaşıma bakarsanız şimdiye kadar iki çocuk yapmıştım bile.

Nasıl bir düğün hayal ediyorsunuz?

Gelinliğimi hayal ediyorum. Galiba sırf gelinlik giymek için evleneceğim. Uzun duvaklı bir gelinlik istiyorum. Dantel çok hoşuma gidiyor. Geleneksel bir yapıya sahibim. Kına gecesi yapacağım.

Siz onun ailesiyle tanışıyor musunuz?

Çok şeker bir annesi var. Halalarını tanıyorum. Babası yıllar önce vefat etmiş. Kadınların arasında büyümüş.

Kadınların arasında büyüyenlerin kadınları anladığı söylenir, Akın Altan da öyle mi?

Evet. Çok güzel bir tespit. Kadınlardan çok iyi anlıyor. Kendi de çok süslü. Her yerine ayrı krem sürer. Onun hazırlanmasını hep ben beklerim. Ojelerimin markasını, numarasını bilir. Akın'da metroseksüellik var.

Sevgilinizin yanına giderken sahnedeki kadar şık ve bakımlı mısınız?


Off... Belki daha da şık ve bakımlıyım. Asla yanına makyajsız gitmem. Kendime çok daha fazla özenirim. Akın'ın yanına gidiyorsam ojelerimin bozulmamış olması gerek. Kuaföre gitsem Akın mutlu olur, düşünün. Belki 30 sene sonra Akın'ın yanında kendimi biraz bırakabilirim. Ama henüz değil.

Sanki parmağınızdaki yüzük de değişmiş?


Evet. Tek taşı Akın büyüttü. Ben değiştir demedim. Diyorum ya o çok meraklı. Herhalde baktı evlenemiyoruz, bari yüzüğü büyüteyim dedi.

Fotoğraflarınıza bakınca başbaşa eğlenen, sürekli gülen bir çift olduğunuzu düşünüyorum...


Hem de nasıl. Tartışırız da ama başka ilişkilere nazaran çok kısa sürer tartışmalarımız. İlişkimizde çok şükür egoya yer yok. Bunu yakaladığımız için çok mutluyuz. Başbaşa kalınca genelde deniz kıyısı yerleri tercih ederiz. Salaş, iyi balıkçılara gideriz. Sürekli sohbet ederiz. Magazinciler bizi görüntülese de rahatsız olmuyoruz, sıvışıp gidiyoruz. Bana soru soruluyorsa Akın magazinin de işimin bir parçası olduğunu bilir, bana müsade eder, anlayışlıdır. O yüzden sorun yaşamayan bir çiftiz.

Başınıza gelen en komik olay ne bugüne kadar?

Biraz olaylı bir çift olduğumuzu da söyleyebilirim. Geçen yıl 4 arkadaş Bodrum'a gittik. Kaptanından arkadaşımızın zodyağını aldık otele geçmek için. Bir süre sonra denizin ortasında kaldık. Meğer zodyağın mazotu yokmuş. Akşam sekiz buçuk gibi hava karardı, gece 12 buçuğa kadar denizin ortasında zaman geçirdik. Zodyağın sahibini aradık, o da sahil güvenliği aramış. Bizi denizin ortasında bulmaları saatler sürdü. Bikiniyle poz vermem diyen ben Türkbükü'nde, herkesin süslenip çıktığı saatte bikiniyle iskeleden çıktım. Hem korktuk hem de eğlendik.

İşinize karışır mı?

Karışmak değil, destek olur. Bir televizyon programında yanlış bir cümle kurduysam uyarır. Sahne çalışmalarım için fikir üretir. Şarkıların kokusunu çok iyi alır. Beni en sert eleştiren de Akın. En güzel ifade eden de o. Yalnız şımarmayayım diye yanımda şarkılarımı dinlemez. Ben yoksam yanında bangır bangır dinler.

Konserleriniz için günlerce şehir dışındasınız. Aklınız sevgilinizde kalmıyor mu? Sert tarafınızı göstermiyor musunuz?

Çok şükür ki Akın adam gibi adam. Her şey ilk günkü gibi gidiyor. Ona güvenim sonsuz. Güvenmesem çok dırdır yaparım. Akın İkizler burcu. Tehlikeli olduğu söylenir ama o lokum gibi... Gerçi ondan daha kıskancım ve sınırlarımı koyarım!

Ne gibi mesela?


Tek başına tatile gitmesin isterim. O da diyor ki, “Ee sen de tatile gitmiyorsun, ben tek başına ne yapacağım?.”

Siz tatilinizi nasıl geçireceksiniz?

Ailemle 10-15 gün yazlıkta tatil yapacağım, kafamı dinleyeceğim. Gezip her yerde bikiniyle görüntülenmek istemiyorum.

Akın Altan'ın en çok hangi yönünü beğeniyorsunuz?

Bugüne kadar evliliği bana ilk Akın düşündürdü. Onun iyi bir baba ve eş olacağına inanıyorum. Beni taşıyabiliyor olması çok hoşuma gidiyor. Çünkü zor bir hayatım var. Her gittiğimiz yerde konuşulabiliyoruz. Egolarım da var. Onu kaldırıyor. O yüzden başardık biz bu işi...

Dövmeleriniz yeni, anlamı ne?

Kolumdaki sonsuzluk işareti. Bengü'nün de anlamı sonsuzluk. Ayak bileğimdeki de melek kanatları olan bir nota. Dövme yaptırmayı çok sevdim yaptırmaya devam edeceğim. Ama asla sevgilimin adını yazdırmam, bana saçma geliyor. Belki bir gün çocuğumun adını yazdırabilirim.