Hülya Koçyiğit: Doğru projeyi bekliyorum

İzleyicinin karşısına çıkmak için doğru projeyi beklediğini söyledi.

İzleyicinin karşısına çıkmak için doğru projeyi beklediğini söyleyen, Türk sinemasının duayen ismi Hülya Koçyiğit: ''Sinemada kalıcı olmayı; herhangi birinin kopyası olmamaya, seyirciye saygılı davranmaya, ve kendimi yeniliklere açmaya borçluyum'' diyor

Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, as dergisine konuştu. Sinema yaşamından, aile hayatından ve gelecek planlarından bahseden Koçyiğit, oyuncu olmak isteyen gençlere de tavsiyelerde bulundu.

Türk sinemasının mihenk taşlarından birisiniz... Kalıcı ve başarılı olmanızın bir formülü var mı?
Elbette ki var. Kalıcı olmayı; gerçek olmaya, herhangi birinin kopyası olmamaya, seyirciye saygılı olmaya, istikrarlı, ilkeli ve dürüst olmaya, kendimi yeniliklere açmaya ve daima iyi-kaliteli filmler yapmaya borçluyum.

DÖNÜM NOKTAM

Çok küçük yaşta sinema ile tanıştınız. Hayatınızın dönüm noktası olan 'Susuz Yaz' filmi için neler söylemek istersiniz?

'Susuz Yaz', Necati Cumalı'nın gerçek hayattan aldığı bir hikaye, Metin Erksan'ın yaşattığı bir şaheser ve benim de hayallerimin dönüm noktası.

Yeşilçam'ın, eğitiminizin önüne geçmesi ve genç yaşta setten sete gitmek yaşamınızı nasıl etkiledi?

Eğitim hayatım, babamı kaybettiğim gün bitti benim için... Çünkü çalışıp aileme bakma görevim vardı. Elbette 16 yaşında kariyeri başlayan bir genç için, yorucu ve heyecanlı günler birbirini kovaladı.

Sinemada idolünüz var mıydı?

Oyunculardan çok yönetmenler ilgimi çekiyordu. David Lean, William Wyler gibi... Ama Katherine Hepburn, Ingrid Bergman gibi kadın oyuncuları da beğenirdim.

Neden sizi uzun zamandır sinemada göremiyoruz?
Bunca yılın birikimini en iyi şekilde değerlendirmem gerekiyor. Belki biraz fazla seçici davranıyorum. Karasızlıklarım oluyor. Doğru zamanda, inandığım bir işle seyircimin karşısına çıkmak isterim.

Bugüne kadar sayısız film ve karakterle izleyici karşısına çıktınız. Sizi en çok etkileyen film ve karakter hangisi oldu?
Beni en çok etkileyen, 'Derman' filmimdeki ebe rolümdür; Türkiye'nin doğusunda kadın olmak!

DİZİLERİN ÇOĞU BAŞARILI

Şu an ekranlarda ağırlıklı olarak romanlardan uyarlanan diziler gösteriliyor. Bu diziler hakkında neler düşünüyorsunuz? En beğendiğiniz dizi ve oyuncular hangileri?

Bu diziler sayesinde, genç nesil klasik edebiyatımız ile tanışmış oluyor. Birçoğu başarılı yapımlar. Sürekli aynı kişileri görmüyoruz artık; genç neslin de önü açılıyor, olması gerektiği gibi. Bir isim vermem çok zor. Tüm ekiplerin yüreğine, emeğine sağlık...