Tülin Şahin: Canım çıkar halde çalışıyorum

Dünya genelinde modellik yapan Tülin Şahin, 15 yaşından beri yurt dışında 20 ajansa bağlı olarak çalıştığını hatırlatarak ekledi: "Canım çıkar halde çalıştığım için bazen hiçbir şey yapmadan oturmak istiyorum"

Mesleğini sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünya çapında yapan ve İstanbul'u bir moda şehri olarak tanıtma misyonunu üstlenen Tülin Şahin; yoğun bir tempoda çalışmasına rağmen yakında anne olmak istediğini söyledi. Marie Claire dergisinden Zeynep Sipahi'ye röportaj veren Tülin Şahin, hakkında merak edilenleri ve hedeflerini anlattı...

İŞKOLİK DEĞİLİM
İşiniz dışında magazinde neredeyse hiç yer almıyorsunuz. Özel hayatınızı bu kadar korumanıza rağmen popülerliğini hiç yitirmeyen ender insanlardan birisiniz. Bunun sırrı nedir sizce?
Yaptığım iş magazinle direkt alakalı aslında. Söylediğiniz gibi çok yoğun bir iş tempom var ve bu da medyada yeterince yer alıyor. Şunu da belirtmek isterim ki bence magazin medyası gerçekten işinde başarılı olan insanlara gerekli olan değeri ve saygıyı veriyor.

Sizin için işkolik diyebilir miyiz?
Mesleğimi uluslararası platformda yaptığım zaman; bu, beraberinde aşırı yoğunluğu ve sık sık seyahat etmeyi de getiriyor. Ama bunun işkoliklik olduğunu zannetmiyorum. Sadece işimi çok severek ve büyük bir saygıyla yapıyorum.

ZORLANMIYOR

Yoğun iş temposundan dolayı özel hayatınıza zaman ayırmakta zorlandığınız zamanlar olmuyor mu?
Olmuyor, çünkü evden çıkıp eve geliyorum. Aslında hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar çok zaman geçiriyorum evde.

Eşiniz Mehmet Özer'in yoğun temponuza uyum sağlamakta zorlandığı anlar oluyor mu?
Benim mesleğim de diğer insanlarınki gibi bir meslek. Sadece çalışma saatlerim çok daha uzun, çalışma alanım da tüm dünya. Ancak söylediğim gibi evden işe, işten eve gidip geldiğim için eşim bu tempoma uyum sağlamakta zorlanmıyor. Bu konuda bir sorun yok.

DİSİPLİN ŞART
'Bugün hiçbir şey yapmadan öylece durmak istiyorum' dediğiniz bir gününüz bile olmuyor mu?

Olmaz olabilir mi? Tabii ki oluyor. Çünkü canım çıkar vaziyette çalışıyorum.

Aynı anda birkaç işi birden yürütüyorsunuz. Bu da oldukça disiplinli olmayı gerektiriyor. Hep böyle miydiniz? Disiplinli ve mükemmeliyetçi...
Evet, işim had safhada disiplin gerektiriyor. Disiplin, modellik mesleğinin olmazsa olmazıdır ama özel hayatımda o kadar disiplinli ya da mükemmeliyetçi değilim.

TASARIM YAPARDIM

Nasıl dinleniyorsunuz?

Duruma göre değişiyor. Bazen bahçemizde oturmak, bazen film izlemek, bazen Bağdat Caddesi'nde oturup bir kahve içmek, bazen de sahilde yürüyüş yapmak...

Model olmasaydınız, bugün ne yapıyor olurdunuz?
Büyük olasılıkla, dokuz yaşından itibaren olmak istediğim ve eğitimini aldığım moda tasarımı üzerine çalışırdım. Dünyanın üç büyük moda merkezi olan Milano, Paris ya da New York'ta işimi yapardım. Şimdi bu merkezlerde modellik yapıyorum...