Hande Ataizi yargıya gitsin!

Cihan Ünal'ın kendisini taciz ettiğini ancak mahkemeye başvurmayacağını söyleyen Ataizi'ne sanatçılardan tepki yağdı. Tiyatrocular, Ataizi'nin yargıya gitmesi gerektiği konusunda birleşti...

Hande Ataizi’nin “Özel Hayatlar” isimli oyunun Kıbrıs turnesine katılmamasıyla başlayan tartışma sürüyor. Cihan Ünal’ı kendisini taciz ettiğini iddia eden Ataizi, usta aktörü uyarınca da ağır küfürlerine maruz kaldığını ve bu nedenle de Kıbrıs turnesine çıkmadığını söyledi.

Ataizi, Ünal’ı tacizden yargılanıp hapse atılan IMF Başkanı Dominique Strauss - Kahn’a benzetti. Konuyu mahkemeye taşımayı şimdilik düşünmeyen Ataizi’nin sözlerine “Kıbrıs’tayım dönüşte gerçekleri anlatıp gerekirse dava açacağım” diyerek karşılık veren Cihan Ünal’a sanat dünyasından destek yağarken “Sansasyon olmasın diye de tüm kadınlar gibi tacizi sineye çektim” diyen Ataizi ise yalnız kaldı. Ataizi’nin oyundaki diğer rol arkadaşları Burcu Kazbek ve Şencan Güleryüz ise konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti.

Taciz iddiasına kim ne dedi?

Niye mahkemeye gitmedi?


Can Gürzap: “Çok üzgünüm. Bu şekilde tiyatroyu öldürüyoruz. Yarım asırdır tanıdığım Cihan gibi disiplinli, dürüst, namuslu ve arkasında koskoca bir tiyatro repertuvarı bulunduran bir insana nasıl böyle bir laf edebiliyor? Bugüne dek bir tek şikayet gelmiş mi? Arkasında koskoca Türk tiyatrosu olan bir adam var, senin arkanda ne var? Kiminle dans ediyorsun? Onu IMF Başkanı’na nasıl benzetebiliyorsun? Orada tacize uğrayan kadın yargıya gitti. Hadi git sen de? Niye gitmiyorsun? ‘Cep telefonumda mesajın var?’ diyor. ‘Hadi göster’ diyor Cihan... Bir de karşındakini aptal yerine koyuyor. 3.5 ay 60 temsil yapmışsın, Cihan’dan rahatsız olmamışsın da niye son temsillerde rahatsız oluyorsun? Sevişme sahnesi oynuyorsun, nasıl sevişilir! Aklımı kaçıracağım. Durduğunuz yerde sevişebilir misiniz? Tiyatroya günah, bu yüzden tiyatro çöküyor. Tiyatro diye çırpınıyoruz, başımıza gelenlere bakın. Nurseli İdiz de benimle oynadığı oyuna çıkmadı, Türkiye’nin gözünün içine bakarak yalan söyledi, ‘Hastayım’ dedi. Normal biri sabah 06.00’da rakı içer mi? Cihan’a da yapılan bu itham çok acı. Oynanmakta olan bir oyunu nasıl bırakırsın kardeşim? Bu tiyatroya büyük ihanettir.”

Sorunu mahkemede çözmeliler

Berna Laçin: “Cihan’la 18 sene, 1000’i aşkın oyun oynadım. Hiç böyle bir şeye rastlamadım, rastlayanını da duymadım. Aralarındaki kavganın buralara kadar geldiği muhakkak. Hande olayın yaşandığı gün beni arayıp ‘Senelerce nasıl çalıştın?’ diye sordu. Cihan benle değil, yüzlerce kadınla çalıştı. Kızdığı, çok sinirlendiği olur ama taciz olayını ondan değil, bugüne kadar çalıştığım hiçbir erkekten de görmedim. Cihan’ın böyle bir şey yaptığını da tahmin etmem. Ona bunu yakıştıramam. Ama Hande niye böyle bir şey desin? Demek ki, bir takım rahatsızlıkları var. İftira atıyor da demem. İkisi de ilişki içinde olduğum insanlar. Ancak dışarıdan çok yorum yapılıyor. Tiyatroda sinemadaki gibi ‘kes, dur’ olmadığı için sahnede böyle şeyler olur diyeni de duydum. Halk tiyatroda milletin birbirini götürdüğünü sanacak. Tehlikeli olan bu... Bu tartışmadan tiyatro zarar görüyor. Artık bu saatten sonra neyse bu sorun onu mahkemede çözmeliler.”

Kadınlar Cihan Hoca’yı taciz eder

Nurseli İdiz: “Hande Cihan Ünal’a katıldığım programlarda destek verdiğimi düşünerek bana ‘Nurseli sen ne biçim konuşuyorsun, bana gıcığın mı var, meseleleri bilmeden nasıl konuşuyorsun? Sana bunu yakıştıramadım? Çok kırıldım’ diye mesaj atmış. Cevap bile vermedim. Çünkü onun şahsına bir şey söylemedim. Tiyatro oyununa çıkmadığım için onun durumunun benimkiyle bir tutulmasına çok kızıyorum. Sağlık sorunlarım olduğu için oyuna çıkamadım. Ayrıca Elazığ turnesine gidemediğim gün Reina’da eşimle dostumla onun gibi eğlenirken görülmedim ki? Kaldı ki 30 yıldır tiyatro sahnesindeyim, Hande tiyatrocu değil ki... Cihan Hoca ile 30 yıl beraber çalıştık. Tacizci biri asla değil, kuliste insanlar birbirinden hoşlanır, beraber olabilir, o ayrı... Asla sahnede öyle biri değil. Hatta Cihan hoca kadınlar tarafından taciz edilir. Yıllarca Cihan hocaya ‘Ay n’olur bizimle beraber ol’ diyen çok kadın duydum. Babamla yakın dosttu, bir kadına zorla bir şey yapmaya çalışan biri asla olmadı. Hande madem böyle bir şey yaşadıysa Türkiye’deki pek çok kadın gibi mahkemeye gitmeliydi. Hep böyle olaylarla anılıyor. Karşımızda da başı bağlı Ayşe hanım yok. Tabii kimse tacizi hak etmiyor. Fahişeyi bile taciz edemezsin ama farklı bir şekilde canına okuyabilirdi.”

Çok rahatsızım, çok acı

Behzat Uygur: “Sürekli tiyatroda böyle şeyler oluyormuş gibi gösterilmesinden, cinselliğin oyunun reklamında ön plana çıkarılmasından çok büyük rahatsızım. Tiyatro böyle bir şey değildir. Bunlar tiyatroya zarar veriyor. Gelinen durum çok üzücü, çok acı...”