Keremcem: 'Aşk için yapılan her şey mubahtır'

Hayatta her şeyi dengeli yaşamaya çalıştığını söyleyen Keremcem, aşk için dengesizliğe katlanılacağına inanıyor

"Yanlış bir hareketin mantıklı sebebi sadece aşk olabilir. Benim aşka saygım büyük."

Romantik şarkıların prensi', 'Genç kızların sevgilisi' diyorlar Keremcem'e. O da bu sıfatı altı yıldır taşımasının nedenini samimi gülümseyişine bağlıyor. Çünkü güldüğünde içindeki çocuğun göründüğünü söylüyor. Dördüncü albümü 'Hayata'yla yeni başlangıç yapan başarılı şarkıcı, Dean Martin ve Frank Sinatra şarkılarını söyleyeceği bir proje hazırlığında olduğunu müjdeliyor. Keremcem, yarın altı farklı ildeki Meydan Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşecek altı konserde Merter'de sahne alacak. Işın Karaca Ümraniye'de, Murat Boz Adana'da, Emre Aydın Kartal'da, Mustafa Ceceli Konya'da, Murat Dalkılıç ise İzmit'te sahneye çıkacak. Her konserden bir diğerine canlı yayın yapılacak konseri bahane edip Keremcem'le hayatı üzerine konuştuk.

■ 'Hayata' albümünde kendini arayan bir adamın hikâyesi var. Eskisine oranla değişiminiz de gözden kaçmıyor. Neden değişim kararı aldınız?

Hayatta kendimi tekrar etmekten çok korktum. Farklı albümler, diziler ve projeler yaptım. Bu albümde bana ait şarkı yok. Ama gönlümden akan şeyleri ortaya çıkardım ve amacım olmamasına rağmen bunun adı değişim oldu. Bu albüm hem olgunluk hem de zıpırlık içeriyor. Bu aslında benim en eğlenceli albümüm. Belki de bir sonraki albümdeki tüm şarkılar bana ait olacak. 50 yaşında Cohen gibi sahneye çıkıp şarkısını söyleyen biri olacağım.

■ Bir yandan da oyunculuk yapıyorsunuz. Şu anda 'Tövbeler Tövbesi'nde oynuyorsunuz. Peki, bunun müziğinize katkısı var mı?
Açıkçası dizinin müziğime katkısı çok fazla. Albümle ve kliplerimle yüz binlere ulaşabiliyorum ama reytingi yüksek bir dizide oynayarak milyonlar sizi dinliyor. Dizide oynamanın tatminiyle sahne arasında çok fark var. Sette bir plastik sandalyede oturup saatlerce ışık yapılmasını beklersiniz. Sahnede sadece sizi dinlemeye gelirler ve ego şişmesi yaşarsınız. Dizide oynamak egomu törpülüyor. Çünkü dengeyi seven biriyim.

MANTIKSIZ ŞEYLERE DAYANAMAM

■ Sanki konuşurken iki kere düşünüyor gibisiniz. Sizin hayatta dengesizlikleriniz yok mu?

Benim mantık takıntım var. Babam benden bir şey isterken sebebiyle beraber isterdi. Bizden de öyle yapmamız istenirdi. Mantıksız bir şeye dayanamıyorum. Niye sorusuna cevap yoksa bana bir şeyi yaptıramazsınız. O nedenle kimsenin sinirlenmeyeceği şeylere sinirlenebiliyorum. Bir de benim aşk takıntım var.

■ Nasıl bir aşk takıntısı?
Ben doğru olmaya çalışan bir adamım. Doğruluk benim kalelerimden biridir. Beni o doğruluktan çıkarabilecek tek şey aşk. Çünkü âşık olunca insanca olmayan, bana yanlış gelen şeyler yapmışlığım var. Bana göre yanlış bir hareketin mantıklı sebebi sadece aşk olabilir. Bir kadın bana "Sana ihanet ettim ama âşık oldum" derse saygı duyarım ve "Git" derim. Ama ben de aynı şeyi söylediğimde aşka saygı gösterilmesini isterim. Çünkü aşk için her şey mubahtır.

■ Hep çok kontrollü görünüyorsunuz. Mesela siz ilk görüşte âşık olabilir misiniz?
Bugüne kadar hiç olmadım. Benim âşık olduğum kadınların hepsi önce arkadaşım oldu. Çünkü ben birini tanıdıkça âşık olabiliyorum.