Hülya Avşar ile Ciwan Haco kürtçe düet yapacak

Hülya Avşar, İsveç'te yaşayan Kürt şarkıcı Ciwan Haco'nun yeni albümündeki "Daten" isimli şarkıya düet yapacak

Kürt açılımı konusundaki yorumları nedeniyle hakkında soruşturma açılan Hülya Avşar, İsveç'te yaşayan ünlü Kürt şarkıcı Ciwan Haco'nun yeni albümündeki "Daten" isimli şarkıya düet yapacak.

Baba tarafından Kürt olan Hülya Avşar, ilk kez bir albümde Kürtçe şarkı okuyacak. Kürt Açılımı konusunda 2009 yılında Milliyet'e verdiği röportajdaki yorumları nedeniyle "halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla hakkında soruşturma da açılan Avşar, yıllardır İsveç'te yaşayan dünyaca ünlü Kürt şarkıcı Ciwan Haco ile düet yapacak.

Haco'yu 2008 yılında şov programında da ağırlayan Avşar, sesine hayran olmuş ve bildiği Kürtçe kelimelerle konuşmaya çalışmıştı. Avşar yaptığı Kürtçe rock ve caz şarkılarıyla büyük beğeni toplayan Haco'nun önümüzdeki günlerde Sony Music etiketiyle piyasaya çıkacak olan yeni albümünde yer alan "Daten" isimli şarkıyı seslendirecek.

Şov programında "Neden Türkiye'de yaşamıyorsun, Kürt müziğini Batı müziğiyle birleştirmek için mi Avrupa'da yaşıyorsun?" diye sorduğu Haco'dan gelen düet yapma teklifini kabul ettiğini belirten Avşar, şarkıyı da çok beğendiğini ifade etti. Avşar, Haco'nun okuyup gönderdiği şarkıyı bugün stüdyoya girip kendisi de seslendirecek.