Marilyn Monroe'nun uçuşan elbisesine rekor para

Hollywood'un ünlü isimlerinden Debbie Reynolds'ın kostüm koleksiyonu önceki gün satışa çıktı. En pahalı parçalar Marilyn Monroe'nun iki kostümü oldu.

Hollywood filmlerinde kullanılan ünlü kostümleri biriktiren oyuncu Debbie Reynolds'ın koleksiyonu önceki gün düzenlenen bir müzayedede satışa çıktı. Koleksiyonun en pahalı parçası Marilyn Monroe'nun 1955 yapımı Yaz Bekarı/The Seven Year Itch filminde giydiği beyaz elbise oldu. Elbise 2.8 milyon euro yani yaklaşık 6.4 milyon TL'ye satıldı. ABD'de Los Angeles'daki Profiles in History adlı müzayede evinde gerçekleşen müzayedede Monroe'nun Erkekler Sarışın Sever'de giydiği kırmızı elbise ise 1.47 milyon dolara yani yaklaşık 2.3 milyon TL'ye satıldı.

ŞARLO'DAN KLEOPATRA'YA
Müzayedenin en ilginç parçalarından olan Oz Büyücüsü filminde Judy Garland'ın giydiği ancak filmde sonradan değiştirilen ve görünmeyen ayakkabılar 1.75 milyon dolara yani yaklaşık 2 buçuk milyon TL'ye satıldı. Müzayedede bunlarla birlikte Elizabeth Taylor'ın Kleopatra filminde taktığı başlık, Charlie Chaplin'in ünlü siyah şapkası ve Julie Andrews'un The Sound of Music filminde çaldığı gitar da satıldı. 3 bin 500 kostümden oluşan koleksiyonun sahibi Debbie Reynolds, Hollywood'un ünlü isimlerinden olan Eddie Fisher'ın eski eşi ve Star Wars serisinin ilk üçlemesinde Prenses Leia'yı canlandıran oyuncu ve senarist Carrie Fisher'ın annesi. 1950'li yıllarda pek çok müzikal filmde rol alan Reynolds, 1970'den bu yana kostüm koleksiyonu yapıyor.