Kenan Doğulu: Her zaman hayatımda biri var

"Hedefime tam ulaşamadım, dünyanın en iyilerinden biri olamadım" diyen Kenan Doğulu; "Hiç terk edildiniz mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi: Soğuma dönemlerinden sonra benim ufak ufak kaçtığım oldu ancak kaçan olmadı. Bir gün terk edileyim de; ona uygun şarkı yapayım isterim!

Geçtiğimiz günlerde yeni single'ı 'Şans Meleğim'i piyasaya çıkaran popun sevilen ismi Kenan Doğulu; Türkiye'nin en iyilerinden biri olduğunu ama henüz hedefine tam olarak ulaşamadığını söylüyor. Doğulu "Sıradaki hedefim bir dünya starı olmak" diyor. Müzikal kariyerinin yanı sıra, Film Adamlar adında bir yapım şirketi kuran Doğulu; yakında Yılmaz Erdoğan'la birlikte bir film de çekecek. Ünlü şarkıcıyla; müziğini, sinemaya olan aşkını ve özel hayatını konuştuk.

'Şans Meleğim' 220'nci şarkınız... Bu üretkenliğinizi neye borçlusunuz, biraz anlatır mısınız?

Ben tam anlamıyla bir aşk adamıyım. Aşkın içinde yüzünce de mecburen bir şeyler üretmek zorunda kalıyorum. Doğuştan gelen bir içgüdü bu herhalde... İlk kez on yaşındayken 'İstanbul Kovboyları' diye bir çocuk şarkısı yapmıştım. O günden sonra "Aaa sen beste yapıyorsun" diyenlerden cesaret aldım. Arkasından alkışlar ve ödüller de gelince, bu mesleği seçmem kaçınılmaz oldu.

ÇEKİM KAPADOKYA'DA

Tabii baba (Yurdaer Doğulu) da müzisyen..
.

Babam daha beş yaşındayken, okuma yazma bile bilmezken, beni konservatuvarın piyano bölümüne soktu. Hatta notaları bana renklerle öğrettiler. Aslında bilinçsiz bir zamanda müziğe başladım. Ama babam bana hiç baskı yapmadı.

Gönlünüzün başka mesleklere kaydığı oluyor mu hiç?

Evet, bazen oluyor ama artist olduğum için -artistler de özgür ruhlardır- her şeyi deneyebilirim. İçgüdülerimle hareket ettiğim için başka işlere de girebilirim.

Mesela bir film şirketi kurup Yılmaz Erdoğan'la sinema filmi çekmek için kolları sıvadınız, öyle değil mi?


Evet! Film Adamlar diye bir şirketimiz var. Çocukluk arkadaşım olan yönetmen Hakan Keche ile birlikte kurduk. Altı ayda onlarca reklam filmi çektik. Mor ve Ötesi'nin 'Araf'ı ve 'Yüksek Sadakat'in Eurovision şarkısının kliplerini de biz çektik. Sadece reklam ve kliple kalmayıp uzun metraj filmler de çekmek istiyoruz. Yılmaz Erdoğan'la çekeceğimiz bir film projemiz var. Şimdilerde ön prodüksiyon çalışmaları yapılıyor. Çekimleri Kapadokya'da yapılacak.

Bu filmin oyuncuları arasında Kıvanç Tatlıtuğ ve Belçim Bilgin'in de adı geçiyor. Bu doğru mu?


İmzalar atılmadığı için net bir şey söylemem doğru olmaz. Ama Belçim'i ve Kıvanç'ı çok istiyoruz.