Milyonlarca vatandaş gibi ünlüler de dün sandık başındaydı...

Levent Kırca “Vatanı kurtarmaya geldim” derken, Sibel Can çocuklarının geleceği için oy kullandığını söyledi. Müjdat Gezen ise bel fıtığı olduğu halde oy vermeye gitti

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Lütfi Banat İlköğretim Okulu dün ünlüleri ağırladı. İbrahim Kutluay ve Demet Şener çiftinin ardından Yılmaz Erdoğan ve Belçim Erdoğan çifti de aynı okulda oy kullandı. Oy kullanacakları sınıfa gelen çift, sandık görevlileri ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yılmaz Erdoğan, oy kullanırken yaptığı esprilerle herkesi güldürdü. Eşinin bulunduğu kabine doğru ilerleyen Erdoğan, görevliler tarafından esprili bir şekilde uyarıldı. Erdoğan bunun üzerine eşine dönerek, “Nereye oy attığını gördüm” dedi. Erdoğan “Umarım seçim sonuçları Türkiye’nin hayrına olur” diye konuştu. Oyunu Bebek Tevfik Fikret İlköğretim Okulu’nda kullanan Levent Kırca ise kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Vatanı kurtarmaya geldim” diye takıldı.

EMRE ALTUĞ - ÇAĞLA ŞIKEL


Ünlü sanatçı Emre Altuğ ve güzel eşi Çağla Şıkel dünkü seçimlerde Acarkent Ted Koleji’nde oyunu kullandı. Ünlü çift oy pusulalarını sandığa aynı anda attı. Oyunu kullanan çift akşam uçağı ile Bodrum’a gideceklerini söyledi.

SİBEL CAN

Küçük oğlu Emir ile birlikte oy vermeye giden Sibel Can: “Hepimizin çocukları var. Onların rahat edeceği, istediklerini yapabileceği bir ortam oluşmasını istiyorum.”

MÜJDAT GEZEN

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen bel fıtığı olduğu halde oy kullandı. Merdivenden inerken zorlanan Gezen’e diğer seçmenler yardım etti.

KAYAHAN


“İnternet işsizliği getirdi. Bu meselenin çok acil çözülmesi lazım. Ekonomik olarak daha da güçlü bir ülke olmak için hep birlikte çabalamalıyız. Ortadoğu’daki karışıklığın buraya gelmeden bitmesini ümit ediyorum.”

BENGÜ


“Ben bir sanatçı olarak hiçbir zaman siyasi konuşmalar yapmadım. Hep kaçındım böyle konuşmalardan. Herkes için hayırlı olsun diyorum.”

CEM DAVRAN


“İktidarın gücünü azaltmalıyız. Demokratik ülkelerdeki gibi olmalı baraj. Yüzde 10 çok yüksek. O yüzden her kesimden insanın sesi olmuyor.”

FERHAT GÖÇER

“Ben son derece demokratik bir ülke istiyorum. Yarınımızı da son derece aydınlık görüyorum. Türkiye adına ve herkes adına hayırlı olmasını diliyorum.”

SEREN SERENGİL


“Havaalanlarında ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz başka ülkelerde. Bu yüzden vize sorunlarının çözülmesini istiyorum. Tüm dünyaya vizesiz gidebilmeliyiz.”