Merve Terim, kıyafetler benden sorulur

New York'taki eğitimini tamamlayıp Türkiye'ye dönen Buse Terim "Ailede kıyafet seçme görevi benim. Bensiz alışverişe çıkmazlar. Babam da mutlaka benim seçtiğim kravatı takar" dedi ve ekledi: Tarkan'ı giydirmeyi çok isterim!

Teknik direktör Fatih Terim'in küçük kızı Buse Terim, New York'ta Fashion Institute of Technology'de aldığı moda eğitimini tamamlayarak geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye döndü. Buse's Fashion Blog adlı blog'unda moda ile ilgili tavsiyelerde bulunan ve iki yıl içinde kendi markasını oluşturmak isteyen Terim; "Tarkan ve Ajda Pekkan'a stil danışmanlığı yapmak istiyorum" dedi.

Modaya olan merakınız ne zaman başladı?

Bu merakımın küçük yaşlarda başladığını söyleyemem. Modaya olan ilgim, üniversiteye başlamadan önce ortaya çıktı. Daha sonra da okulunu okudum. İyi ki bu işin eğitimini almışım. Benim işim bu olmalıymış!

HOBİYDİ TUTKU OLDU


Blog yapma fikri nasıl oluştu peki?

Aslında bu işe, blog şeklinde değil de internet sitesiyle başlamıştım. Ama bazı sorunlar oldu ve blog'a yöneldim. Başlarda bunu hobi olarak yapıyordum ama sonra benim için tutku haline geldi. Mısır'dan ve Almanya'dan insanlar e-posta atıp fikrimi sormaya başlayınca da bu işten kopamadım.

Blog'unuzun bu kadar dikkat çekeceğini tahmin etmiş miydiniz?


Soyadımın avantaj olacağını biliyordum ama eğer insanların sevmeyeceği bir şey yapsaydım, beni takip etmezlerdi.

Nasıl bir kariyer hayal ediyorsunuz?


Nasıl Tuvana Büyükçınar'ın elbisesini gördüğünüzde; ona ait olduğunu anlıyorsanız, ben de aynı algıyı oluşturmak istiyorum. "Bu Buse Terim'in elbisesidir" desinler istiyorum. Ama şimdilerde biraz blog'uma ağırlık vereceğim. Şu ana kadar hiçbir blog'un reklamını görmedim ama benimkinin bilboard'larda, otobüslerde reklamının çıkmasını istiyorum.

Okul döneminde hangi firmalarda staj yaptınız?

Dolce&Gabbana'da, Burberry'de ve Ralph Lauren'de staj yaptım. Dolce&Gabbana'daki staj çok işime yaradı. Elton John'un ne sipariş verdiğini bile görebiliyordum.

Blog'unuzda her zaman kendi kullandığınız ürünleri mi yazıyorsunuz?

Denemediğim, emin olmadığım hiçbir şeyi insanlarla paylaşmam. Yeni şeyler keşfetmeyi çok seviyorum. Özellikle krem, gözlük, yüzük gibi... Onları keşfedip insanlara anlatmayı seviyorum.

Bir gün kiminle çalışmanın hayalini kuruyorsunuz?

Hayalim bir gün Karl Lagerfeld ile çalışmak! Mayıs'ta Türkiye'ye geleceğini duymuştum, çok heyecanlandım. Amerika'dan erken dönmeyi bile düşündüm. Onunla tanışsam bile yeter! Türkiye'de çok fazla genç tasarımcı var ama bizde dünyadaki kadar oturmuş bir moda anlayışı yok!

GÜVENİYORLAR

Ailenizi kıyafet seçimleri konusunda yönlendiriyor musunuz?

Evet, ailede bu görev benim! Annem de ablam da bensiz alışverişe gitmez. Ablam alışverişe gidecekse, "Buse de gelsin" der. Ben bir şey beğenmiyorsam, hemen bırakırlar. Benim gözüme güveniyorlar. Bir de ben bu konuda asla yalan söylemem. Kötüyse kötü; yakışmamışsa yakışmamış derim. Eğitim aldıktan sonra tecrübem de arttı. Ablamı TRT'deki programında da giydiriyorum.

Babanıza da tavsiyelerde bulunuyor musunuz?

Evet, bulunurum. Kravat takacaksa bana danışır. Ben hangisini seçersem, onu takar. Fikrimi sormadan evden çıkmaz.