Gencay Gürün, Hande Ataizi'ne dava açıyor

Hande Ataizi ile “Özel Hayatlar” oyunundaki rol arkadaşı Cihan Ünal arasındaki taciz tartışması bitmiyor. Olayı yargıya taşımayan Ataizi'nin “Baktım olmuyor, Gencay Gürün'le paylaştım” dediği Gürün ise Ataizi'ne dava açmaya hazırlanıyor

Hande Ataizi’nin, “Özel Hayatlar” adlı tiyatro oyununda cesur sahnelerde birlikte oynadığı Cihan Ünal’ın kendisini taciz ettiği açıklamasının ardından sular durulmuyor. Ataizi, konuyu yargıya taşımayacağını söylüyor. Ancak Ataizi’nin “Baktım olmuyor, Gencay Gürün’le paylaştım” sözleriyle konuya dahil olan Gencay Gürün, Ataizi’ne dava açmaya hazırlandığını açıkladı.
Ünal üzerine yürüyünce konuyu Tiyatro İstanbul’un patronu Gencay Gürün’e anlattığını belirten Ataizi, aralarında geçen konuşmayı şu sözlerle aktarmıştı: “Resmen saldırıya uğradım. Baktım olmuyor, Gencay Gürün’le paylaştım. ‘Şekerim çok haklısın. Ben de öyle düşünüyorum. Bu sahnelerin senin dediğin şekilde olması gerekiyor’ dedi.” Ancak Gürün, Ataizi’ni sert bir dille yalanladı ve böyle bir telefon konuşmasının kesinlikle yapılmadığını söyledi.

‘Şok geçirirdim’


Gürün şöyle konuştu: “Bizimle 1 yıllık kontratı var. Bizi çok zor duruma düşürdü. Tiyatro olarak dava açmaya hazırlanıyoruz. Şimdi de beni arayıp olayı anlattığını söylüyor. Yalan söylüyor. Aramızda böyle bir konuşma kesinlikle geçmedi. Aman ne iyi etti seni mıncıklamış mı diyeceğim, aman Allahım! Eğer bana böyle bir taciz yaşadığını söylese şok geçirir, şaşkınlıktan düşüp bayılırdım. Çünkü böyle bir olayın mümkünatı yok. Acaba hayal dünyası mı geniş, öyle bir şeyi mi var? Hiç olmayan bir olay uydurulur mu? Paranoya yaşıyor. Cihan Ünal da 500 kişinin içinde böyle bir tasallutla bulunur mu?”

Mesaj polemiği


Ataizi’nin “Oyunu bırakarak tacize karşı tepkisiz kalmadığımı gösterdim. Hakkımda çıkıp disiplinsiz suçlaması yaptıklarında da susmayıp konuştum. Gencay hanımın yaşadığım bu olayda bir kadın olarak benim yanımda olmasını beklerdim, çok kırıldım” dediği Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllar önce de Dönme Dolap isimli oyunu okuma provasında bırakmıştı ama ben onun kinini tutmadım. Yeniden çalışmakta sakınca görmedim ama ben şimdi 3.5 aydır devam eden bir oyunu yarıda bırakanın nasıl yanında olabilirim ki? Ayrıca sesimi çıkarmamama şükretsin. Sayemizde gündeme geldi, televizyonda iş buldu. O iş ona çok para kazandırdı. Para kazanınca da tiyatroya ihtiyacı kalmadı. Bize attığı mesajları açıklayacağız.”
Tiyatronun müdürü Emin Hamarat da Ataizi’nin Kıbrıs turnesinden iki gün önce attığı “Ben bu oyunu oynamak istemiyorum. Hemen başka bir oyuna geçelim. Kıbrıs yok. Tiyatronun sonu olmaz bu. Kıbrıs’ı bitirelim” mesajını okudu ve “Kıbrıs turnesinden 2 gün önce bu mesajı attı. Televizyon programının kulisine gittim, beni bekletti, benimle görüşmedi bile” dedi.