Doğa Rutkay: 'Kibar erkeklerden hoşlanıyorum'

Sevilen oyuncu Doğa Rutkay, “33 yaşına geldim ama evlilik meraklısı değilim” derken erkekte aradığı en önemli özelliği anlattı

Facebook'ta yayınlanan Yıldızın Parlasın adlı web dizisinde oynayan Doğa Rutkay, bu ilginç projeyi anlattı. Kemerburgaz'da doğanın içinde kendine yalnız bir dünya kuran Rutkay, neden evlenmediğini ve bir erkekte aradığı özellikleri de içtenlikle anlattı.

■ Türkiye'de ilk defa gerçekleşen web dizisi Yıldızın Parlasın'da rol alıyorsunuz. Bu fikir nereden çıktı?
Bu Head & Shoulders'in fikriydi. 180 bölüm yayınlanacak. Her gün bir bölüm yayınlanıyor. Maksimum 4 - 7 dakika sürüyor. Bir günde 10 bölüm çekiyoruz. Oyuncu için bundan daha medeni bir şey olamaz. Dizide dört kişi oynuyor. Yosi Mizrahi ve ben başroldeyiz. Giray Altınoluk ve Melisa Doğu yan rollerdeler. Devrim Yalçın çekiyor. 7 günde 60 bölüm çektik.

■ Normal dizide çekim ne kadar sürüyor?
Bana insanlar neden dizide oynamıyorsun diye soruyorlardı. Çok samimi söylüyorum vaktim yok. Haftanın üç günü oyun oynuyorum, iki günü okulda ders veriyorum, bir gün canlı yayınım var. Dizide haftanın 6-7 günü çalışıyorlar, bu şartlar altında nasıl oynayayım.

■ Televizyonda başarının ölçüsü reyting. Web dizisinde nedir?
Tıklanma oranı ve yorumlar. Sponsorumuz Head & Shoulders kontrol ediyor ve inanılmaz memnunlar. Biz de çok memnunuz. Dublajı yok, sesli çekiyoruz. Üç kamerayla çektiğimiz için kesme olmuyor. Arada doğaçlama da yapıyoruz.

■ En son Pak Panter filminde oynadınız. Yeni sezonda yeni bir film var mı?
Bir çocuk filmi var gündemde. Çocuklar için yapılacak. İlk kez bir anne rolü oynayacağım. Yaşlandığım tescillendi artık. Bodrum Gümüşlük'te temmuz ayında çekimlerine başlanacak. Arkeolojiyle ilgili bir film.

■ Kemerburgaz'da oturuyorsunuz. Bir şeylerden kaçmak için mi tek başınıza oraya yerleştiniz?
Başlarda kaçıyordum ama son dönem kaçmak diye nitelendirmiyorum. Zaman artık bu taraftan akıyor benim için. Eskiden hayatımda daha fazla tatil daha fazla eğlence vardı. Şimdi çalışma var hayatımda. Şimdi 33 yaşındayım ve hayatımdaki bütün önceliklerim, beğendiğim beğenmediğim şeylerin hepsi değişti. Onlar değişince de asosyal ve yalnız kalabiliyorsun.

■ Kemerburgaz'daki hayatınız nasıl gidiyor. Bağ bahçe işleriyle uğraşıyor musunuz?
Kendimi doğaya verdim. Doğa hayatı yaşıyorum. Organik besleniyorum orada.

■ Doğa Rutkay, birlikte olduğu erkeklerde babası Rutkay Aziz'in özelliklerini arıyor o yüzden mutlu olamıyor diyorlar doğru mu?
Ben hiç öyle biri değilim. O görüşe de katılmıyorum. Neymiş araştırmaya göre kızlar babalarının aynılarını seçermiş falan... Tabii ki babaya bir hayranlık, sevgi duyuyorsunuz. Ben efendi insan çok severim. Kibar, belli bir aile terbiyesi almış. Sadece ilişkimde değil çevremdeki herkes de o saygıyı severim. Babam öyledir.

■ Eski erkek arkadaşlarınız da kibar ve efendi miydi?
Bilmiyorum, artık onlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum.

■ Evlilik konusunda ne düşünüyorsunuz?
Hiç evlilik meraklısı olmadım. Çoğunlukla genç kızlar düğünüm, gelinliğim şöyle olsun derler. Ben realistim, hayal dünyasında yaşamam.

ANAOKULU AÇACAĞIM
■ Kitap yazıyordunuz, ne oldu bitiremediniz mi hâlâ?
Yazdım duruyor. Gönlüme göre bir yayınevi bulamadım. Beklentiler farklı oldu. Yayınevleri "Biraz içinde daha popüler şeyler olsun içine şunu ekleyelim mi, şuna gönderme yapalım mı" diye müdahele etmek istiyorlar. Bakarsınız kendim bastırırım kitabı.

■ Kazancınızı nelere yatırıyorsunuz? Bir projem var ve onu gerçekleştireceğim.
Hayvanlı bir anaokulu açmak istiyorum. Çocukları sabah alacağım. En iyi diyetisyenlerle beslenecekler. Müzik odasında bütün müzik aletleri olacak Çocuklar ders aralarında çiftliğe girip hayvanlarla oynayacaklar.