Cannes'in en iyi kadın oyuncusu İstanbul'a geliyor

4. Cannes Film Festivali'nde “Melancholia” filmindeki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nün sahibi olan Kirsten Dunst, Istanbulcool Uluslararası Kültür Festivali'ne katılmak için İstanbul'a geliyor.

Ülkemizde daha çok “Örümcek Adam” film serisindeki rolüyle hafızalara kazınan Dunst, bu yıl 2.’si düzenlene, sanat, tasarım, moda, edebiyat, film, müzik ve fikir alanında etkili bir festival olmayı hedefleyen Istanbulcool Uluslararası Kültür Festivali’ne katılacak.

Geçtiğimiz yıl Zaha Hadid, V. S. Naipaul, Hanif Kureishi, Gore Vidal, Franca Sozzani, Elif Şafak, Stephen Frears, Taner Ceylan, Bernard - Henri Levy ve Michael Nyman gibi dünyaca ünlü isimlerin katıldığı festival kapsamında Dunst, bu cuma Vakko Fashion Centre’da ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay’la yaratıcılık üzerine düzenlenecek panelde konuşmacı olacak.

27 - 29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivale R.E.M.’in vokalisti Michael Stipe, Oscarlı İngiliz oyuncu Tilda Swinton, müzisyen Courtney Love, İngiliz yönetmen Sam Taylor- Wood, yazar ve fotoğrafçı Sophie Calle, Ryan Mcginley gibi dünyaca ünlü isimler katılıyor.

Kirsten Dunst ve diğer yabancı konuklar mayıs başında görkemli bir davetle kapılarını açan Levent’teki Edition Otel’de konaklayacak