İlyas Salman İyice sapıttı

Geçtiğimiz günlerde alkollü araç kullandığı için gözaltına alınan ve ehliyetine uzun süreliğine el konan sinema sanatçısı İlyas Salman, Samsun'da katıldığı "Sen de Yalnızsın" filminin galasında kontrolden çıktı.

samsunkenthaber.com'un haberine göre sinema sanatçılarının yanı sıra ünlü sanatçı Harun Kolçak'ın da katıldığı gecede, mikrofonu eline alan Salman, galaya katılan davetlilerle tartıştı.

Bir vatandaşın gecede siyasi konuşma yapan Salman'ı, "Biz film galasına geldik lütfen siyaset yapmayın" diye uyarması tartışmanın fitilini ateşledi. Sinema sanatçısı İlyas Salman, bu eleştiri üzerine şok sözler etti. Alkollü olduğu gözlenen sinema sanatçısı, salonun boş olmasına sinirlenerek, "Samsun'u lanetlemiyorum, lanetleyeceğim insanları çok iyi biliyorum. Bu salon dolmadıysa, bu Türkiye'nin boş olduğunu gösterir" diye konuştu.

Gala öncesi bir arkadaşının kendisine 'içmişsin' dediğini de hatırlatan İlyas Salman, "Evet içtim. Arkadaş 'niye içiyorsun' dedi. Dedim ben 60-70 yıllığına dünyadayım. Boş bir beyinle 62 bin yıl yaşayacağıma dünyayı tanıya tanıya, değiştire dönüştüre yaşamak için bana bir yıl yeter. Ben ateistin tekiyim. Kendi yaratığım şeye tapacak kadar aptal değilim" dedi.

Konuşmasında Türk toplumunun 1960'lardan itibaren toplumsal meselelerde kısırlaştığını da söyleyen Salman, filmin gala gecesinde sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim yaptığım çok basit bir araştırma var. 1960'dan bu yana Türkiyede en çok okumuş adam vuruluş, en çok okuyan adam asılmış, en çok okuyan insan hapisanelerde yatmış. Şimdi bir toplum düşünün ki bilen insana düşman. Bu toplumun okumuş insana ihtiyacı yok. İzleyen, dinleyen insana ihtiyacı yok. Koyuna ihtiyacı var. İki türlü insan var. Kürt, Türkde kalmadı. Bir çalışan insanlar, birde çalan insanlar. Sağcı niye denmiş çalanlara, solcu niye denmiş çalışanlara. Bu salon dolmadıysa bu Türkiye'nin boş olduğunu gösterir."

İlyas Salman'la aynı jenerasyonda filmler yapan efsane oyunculara büyük bir saygısı vardır toplumun. Ancak Salman alkolle olan problemi ve mantıksız siyasi çıkışları toplumdaki bütün saygınlığını kaybetti.