Bengü: 'Zenci olarak doğmak isterdim'

Geçen yaza “Çivi” şarkısıyla damga vuran Bengü, yeni albümü “Dört Dörtlük”e de yaza uygun bol bol dans şarkısı doldurmuş

Müziğine asla kaybetmediği bir heyecanla sarılan güzel sanatçı, All dergisi için modellik yaptı, hayallerini anlattı.

Albümlerinizi hep yaz aylarına doğru çıkarıyorsunuz. Yazın dinlenmeyi daha mı çok seviyorsunuz?

- Bir İzmirli olarak yazın keyfini çıkarmayı çok seven biriyim. Yazın cıvıl cıvıl oluyoruz. Tenlerimiz, ruhlarımız daha güzel oluyor. Şarkıların da yazın daha büyük bir coşkuyla dinlendiğini düşünüyorum. Şarkıların hakkı daha iyi verilmiş oluyor.

Siz yaz aylarında ne dinliyorsunuz?

- Ben aslında mesleğimden dolayı piyasada ne var ne yoksa dinliyorum. Ama Latin şarkılar dinlemeyi bir başka severim.

Bu albümünüzün adı neden “Dört Dörtlük”?

- Bu albümde ben de, yıllar içinde birlikte büyüyüp geliştiğimiz isimler de en iyi performanslarını sergiledi. Sinan Akçıl'ın bana yaptığı şarkılar, üzerime tamı tamına dikilmiş elbiseler gibi... Şehrazat'ın besteleri var. Tarz olarak ise çok daha batı popunun izlerini taşıdığını göreceksiniz.

Artık Serdar Ortaç'la çalışmıyor musunuz?

- Bu albümde çalışmadık. Bana uygun bir şarkı yapmış olsaydı eminim arar dinletirdi. Yoksa küs değiliz.

RIHANNA'YA BENZETİLMEK HİÇ HOŞUMA GİTMİYOR

Size stiliyle ilham veren bir yıldız var mı?


- Rihanna'nın stilini çok beğeniyorum. Bana benzetmeleri çok hoşuma gitmiyor, benzemeye de kesinlikle çalışmıyorum ama çok beğendiğim bir gerçek. Dansları, şovları ve albümlerini sunuşu çok başka. Çok büyük bütçeler dönüyor onların dünyasında. Bizde de tam tersi gitgide bütçeler kısılıyor. Çok isterdim Amerika'da zenci bir kadın olarak doğup orada şarkıcı olmayı. İnşallah bir sonraki hayatımda kısmet olur!

Modanın sunduklarının yüzde kaçını stilinize uygularsınız?

- Her moda olanın üzerine atlamak insanı komik duruma düşürebiliyor. Modayı çok yakından takip ediyorum ama kendime ne kadarı yakışıyorsa o kadarını giyiyorum. Boyum 165 cm. Her giydiğim iyi durmuyor. 10 cm daha uzun olsaydım modanın yüzde 80'ini uygulardım.

İnternet alışverişiyle aranız nasıl?

- Ya kandırılırsam diye korktuğum için internet alışverişi konusunda çok cesur değilim ama bazen burada 500 dolara satılan bir ayakkabıyı internette 100 dolara bulmak mümkün olabiliyor. O zaman düşünüyorum “Acaba hangisi kandırılmak?” diye...

EN SEKSİ VE ASİLİ SIRT DEKOLTESİ

En çok hangi dekolteyle kendinizi daha iyi hissediyorsunuz?


- Derin bir sırt dekoltesiyle. Sadece kendimde değil, sırt dekoltesinin genel olarak çok daha asil ve seksi göründüğünü düşünüyorum.

Hem dekolte elbiselerleyken hem de yazın çıkan bikinili fotoğraflarınızda çok sıkı ve ince görünüyorsunuz. İnceliğinizi nasıl koruyorsunuz?

- Teşekkür ederim. Aslında artık bikinili, sudan çıkmış, saç baş dağılmış halimle görüntülenmek istemediğim için bir süredir Bodrum'a gitmek yerine annemlerin Özdere'deki yazlığına gidiyorum! Kiloma ise çok dikkat ediyorum çünkü kolay kilo alan bir tipim var. Beslenme uzmanım ve kişisel antrenörüm, hayatımda en sık gördüğüm kişiler arasında.

ERKEK ARKADAŞIMIN STİLİME KATKISI VAR

Erkek arkadaşınız (Akın Altan) giyim kuşam konusunda sizi etkiliyor mu?


- Çok iyi bir gözü var. Kendi de çok meraklı giyime kuşama. Pek de titizdir. O yüzden bana iyi yönde katkısı var.

Birlikte alışveriş yapıyor musunuz?

- Yapmaz mıyız, tabii ki yapıyoruz.

Sizi en çok ne giymeniz konusunda teşvik ediyor?


- Jean'lere çok dikkat eder. İyi oturmayan jean'i aldırmaz. Beğenmediği kıyafetlerimle ilgili hemen üstü kapalı bir şaka yapar. Buradan anlarız ki beğenmemiş. Bir daha giymemeye çalışırım.

Nisan ayında doğum gününüz vardı. Nasıl kutladınız?

- Kutladım diyebileceğim bir kutlama yapmadık, çok sevdiğimiz bir çift arkadaşımızla her zaman gittiğimiz bir balıkçıya gittik. Güzeldi ama çok özel bir akşam değildi.

Bir sonraki doğum gününüze kadar gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz ya da planınız var mı?

- Hayallerim hep işle alakalı. O yüzden hayalim şu: Albümüm çıktığı tarihten seneye doğum günüme kadar, Türkiye'nin gezmediğim, ayak basmadığım bir noktası kalmasın. Bunu istiyorum!

EVLİLİK VE ÇOCUK 35'İMDEN SONRA

Erkek arkadaşınızlayken ona daha hoş görünmek için yaptığınız her zamankinden farklı bir şey var mı?


- E tabii, daha çok özen gösteririm. Mesela yüksek topuklu açık ayakkabıları çok sever. Onunla buluşacağım zaman güzel ayakkabılar giymeye çalışırım. Spor ayakkabı tercih etmem. Saçımı düz sever. Görüşeceğimizde saçım düz olur. El ayak bakımıma çok dikkat ederim.

Bir röportajınızda çocuk sahibi olmak için en erken 35 yaşına gelmeyi beklediğinizi söylemiştiniz. Evlilik için kaçı bekliyorsunuz?

- İşte evlilik, çocuk, hepsi o yaşa gelince aradan çıkar artık! Çok plan yapmıyorum evlilik konusuyla ilgili