'Cannes Fatih'i Muhteşem Süleyman' Fransa'dan zaferle döndü

Türkiye'de yayinlandigi ilk günden itibaren reyting rekorları kıran 'Muhtesem Yüzyil' dizisi ve ekibi, serefine verilen büyük partide dünya TV patronlarini kendine hayran birakti.

Halit Ergenç ve Meryem Uzerli'nin katıldığı büyük parti ile 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin dünya lansmanı Cannes'da gerçekleştirildi. Grand Hotel'de gerçekleşen ve MIP TV televizyon Fuarı için dünyanın her yerinden Cannes'a gelen kanal patronları bu özel gecede yerini aldı. Grand Hotel'de gerçeklesen partide, yaklasik 500 davetli gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

Halit Ergenç gece ile ilgili 'Bu gece için bizlere çok heyecanlıyız. Burada da gördüğümüz büyük ilgi bizi çok mutlu etti. Tarihi bir dizi yapmak günümüz dizisi yapmaktan daha zevkli bir takım şeylere sahip. Çekimler oldukça uzun ve zorlayıcı geçebiliyor ama çok zevkli. Daha önce bildiğiniz özellikle okulda okuduğunuz ama farkına varamadığımız bu tarihi konuları canlandırmak özellikle de tarihteki efsane bir padişahı bugüne yansıtabilmek insana büyük bir heyecan Başka bir döneme ait başka hayatları izlemek insanların da çok hoşuna gidiyor. Bu dizi için çok çalıştık ve çok kitap okuduk. İçine kendimizden de bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Diziye hazırlanırken çok ciddi ve uzun süren bir çalışma dönemimiz oldu. Bu dizinin çok özel bir durumu var. Yurtdışına açılmak bizim '1001 Gece'den sonra yaşadığımız bir olay. Biz tüm ekibimizle büyük bir emekle ve heyecanla sadece diziyi üretmeye çalışıyoruz. Tabi ki satılması ve başka ülkelerde de izlenmesi bizim için bambaşka mutluluklar getirecek' dedi..

Meryem Uzerli ise 'Bu dizide olduğum için çok mutluyum. Hayatımda Hürrem öncesi ve sonrası çok şey değişmedi. Sadece insanlar çok daha iyi davranıyorlar bana. Heryerde sevgilerini gösteriyorlar. Bu ilgiyi Cannes'da bile yaşamak beni çok sevindirdi. Bizler oyuncuyuz, sadece seyircilerimiz için ve işimizi yapmak için yaşıyoruz. Gördüğümüz bu ilgi ise benim için işin ödülü. Herkes bu işe çok sevgi verdi. Çok emek veriyoruz. İnsanlar bizi ve dizimizi çok seviyorlar. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz. Her konuda birbirimize çok yardım ediyoruz. Herşey çok güzel gidiyor ama şimdi dünya da bizi izlerse yaptığımız işin karşılığını daha da fazla almış olacağız. Ben herşey için herkese teşekkür ediyorum.' dedi. Ergenç ve Uzerli, birbirlerinin oyunculuklarını çok beğendiklerini ve çok iyi anlaştıklarını da belirttiler.