William ile Kate çiftinin düğünü başlıyor

William ile Kate çiftinin nikahını Canterbury'nin Başpiskoposu Türkiye saatine göre 13:00'de kıyacak

Prens William ve nişanlısı Kate Middleton'ın düğününü dünya canlı izliyor. Davetliler kiliseye gelmeye başladı. Parlamento Meydanı ve Abbey kilisesinin önü oldukça kalabalık.

Düğünü 8 bin basın mensubu izliyor. 5000 bin polis görev alıyor. Resmi geçitin yapılacağı yol boyunca 900 polis görev alıyor.

Ayrıca, Kraliçe Elizabeth, Kate Middleton'un 'prenses' olarak anılmayacağını Cambridge Düşesi olacağını açıkladı.

William ile Kate çiftinin nikahını Canterbury'nin Başpiskoposu saat 11:00'da kıyacak. Nikah sonrasında ise, William ile Kate çifti, kraliyet arabaları eşliğinde Buckingham Sarayı'na dönecek. Saat 13:00'da uçuş gösterileri de olacak.

Prens William ve Kate Middleton çifti düğünlerine bin 900 kişiyi davet etti. Düğünde yabancı kraliyet aileleri ve politikacılar da yer alacak.

Kraliyet düğünü hazırlıkları yavaş yavaş tamamlanırken, yüzlerce insan Westminster Abbey Kilisesi'nin karşısında kamp kurdu. Düğün atmosferini yaşamak isteyen yüzlerce turist, düğünü iyi yerden izleyebilmek için çadırlarıyla geceledi. Kampçıların çoğunluğunu Amerika'dan gelen turistler oluşturuyor.

Kate itaat yemini etmeyecek


Canterbury Başpiskoposu'nun kıyacağı nikâhın yemin metni de açıklandı. Kate, kayınvalidesi Prenses Diana'nın izinden gidecek ve kocasına "itaat edeceğini" içeren yemini etmeyecek. Middleton, 'kocasını seveceğine, onu rahat ettireceğine' dair söz verecek.

2013'e kadar Galler'de yaşayacaklar

Prens Wİlliam'ın Kraliyet Hava Kuvvetleri'ndeki (RAF) görevini tamamlayacağı 2013 yılına kadar çift, William'ın görev yeri olan Galler'de bir malikânede yaşayacak.

Diana'da anılacak

Düğün töreninde Prens William, annesi Prenses Diana'yı da anacak. Diana'nın cenazesinin sonunda çalınan ilahilerden biri, genç çiftin düğün töreninin başında çalınacak. Böylece William ve Kate, kazada ölen Prenses Diana'yı da törende anmış olacak.

Saat 10.15 Din görevlileri gelecek.
Saat 12.10 Prens William ve Prens Harry, Clarence House'tan çıkacak.
Saat 12.20 Konuk kraliyet ailelerinin mensupları Katedral'e gelmeye başlayacak. Middleton'ın annesi Carole ve erkek kardeşi James Otel'den ayrılacak.
Saat 12.38 Prens Charles, eşi ile Clarence House'tan yola çıkacak.
Saat 12.40 Kraliçe Elizabeth ve eşi Buckingham Sarayı'ndan yola çıkacak.
Saat 12.48 Nedimeler Goring Otel'den aynlacak.
Saat 12.51 Kate Middleton ve babası Michael otelden yola çıkacak.
Saat 13.00 Dini tören başlayacak.
Saat 13.15 Yeni evli çift katedralden at arabasıyla ayrılacak.
Saat 14.30 Kate ve William saraya varacak.
Saat 15.25 Kraliçe, William ve Kate ile ailelerin diğer üyeleri Buckingham Sarayı'nın terasından halkı selamlayacak.