Zeynep Kasımlıoğlu, son dayağı terlik yüzünden yemiş!

Ünlü sunucu Zeynep Kasımlıoğlu, eşi Doç. Dr. Dilaver Turan'dan bir dönem şiddet gördüğünü, ancak boşanmayı hiç düşünmediğini söyledi

Bir dönem atv’da sabah haberlerini sunan, daha sonra TGRT’de “Zeynep’le Her Şey Onda” adlı kadın programı hazırlayan Zeynep Kasımlıoğlu, ‘Haber 7’ye konuştu. 8 yıldır Doç. Dr. Dilaver Özturan ile evli olan Kasımlıoğlu, şiddetle ilgili soruları yanıtladı.

Eşinizce dövüldünüz. Neden?

Sinirli bir insan ve erkek kuvveti gösteriyor. Benim için eliyle itmesi ya da başka bir hareket yapması da dayaktır. “Çalışmayacaksın” demesi de bence bir dayaktır. Tepki gösterip sesini yükseltmesi de bir dayaktır.

Ama fiziki dayak da oldu değil mi?

Maalesef oldu. Bu işi kapalı şekilde yaşayacağımı düşündüm. Bir daha tekrarlanmasın diye ilgili mercilere gittim.

Eşiniz nelere sinirleniyor?

Bu bir mizaç, bakın bunu izah etmek çok zor. Yani çatalla kaşığın yan yana durmasından tutun da dışarıda bugün hava yağmurlu sinirliyim şeklinde bir halet-i ruhiyesine kadar. Bu izah edemediğim bir şey, bu her şey olabilir.

Bardağı taşıran son dayak olayının nedeni neydi?

O gece kızımın ayağına terlik giymesini istedim. “Terlik giysin hasta olacak”, “Hayır giymese de olur”, “ya sen şöylesin böylesin bu hale geliyor” falan diye başladı. Benim karakola gidip şikayete gittiğim günün kavgası Dila’nın ayağındaki terliktir.

Ne yaptı? Tokat mı attı?

Yüzümü tırmaladı ve başıma vurdu. Dönemin raporları var zaten. Hastaneye sevk ettiler. Bunu da ben ilk defa size anlatıyorum. O dönemde kimseye anlatmadım. Zaman geçtiği için size anlatıyorum. Yine benim program yaptığım bir dönemdi, birlikte bu konu üzerinde hiç konuşmama ve tartışmama kararı aldık. Bunları yaşamak hoş değil onun için hep kaçtım.

Dayak unutulabilir mi?

İnanın aile hayatı içerisinde unutuluyor. Çoluk çocuk sahibi olunca herkesin, her kapalı bir kapının arkasında olan bir olay. Ama bana ağır gelmeye başlamıştı.

Bu arada evinizi terk ettiniz mi?


Hiçbir zaman evi terk etmedim. Çünkü benim aile terbiyemde bu yok. Ne kadar kavgalı da olsan, ne kadar büyük tartışma da yaşasan eşinin seni telefonla bulamayacağı bir yerde olmamalısın. Bazen arabaya atlayıp bir daha gelmemeyi düşünüyordum. Ama beni bulamazsa bir sürü şey aklına gelir. O noktadaysanız her şeyin bitmesi gerekir. Kavgada susmak en iyisi aslında.

Ayrılıktan yana değilsiniz...

Değilim. Kol kırılır yen içinde kalır sözüne inanırım. Yen içinde kalsaydı, haber olmasaydı çok daha mutlu olacaktım.

Eşinizin sinirini neye bağlıyorsunuz?

Eşim çok başarılı bir doktor, çok başarılı bir cerrah. Tüm cerrahların evlilik hayatı çok kolay gitmiyordur. Kolay bir meslek değil çünkü. O stresi yaşayan bir insan eve döndüğünde basit şeyleri büyütebilir de aslında. O empatiyi yapabiliyorum.