Burcu Esmersoy ayıp etti

Ramazan Kurnaz Burcu Esmersoy'un açıklamalarına ilginç bir yaklaşım getirdi!

Geçtiğimiz gün Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya'nın konuğu Burcu Esmersoy'du. Yıldırımkaya soruyor; "Ramazan Kurnaz yazmış; 'Özel hayatıyla çok fazla gündeme geliyor, çok ses getiren bir spor haberi ile anılmıyor' eleştirisi vardı. Okuduğunuzda ne düşündünüz?"
Burcu Esmersoy şu cevabı veriyor;

"Yanlışı var. Çünkü ben spor tarihinde benim diyen spor spikerlerinin bile yapmadığı röportajlar yaptım. Güzelliğimle öne çıkmaya çalışmadım, aksine makyaj bile çok az yaparım, erkek gibi gömlekle çıkarım, mini eteklerle yayın yapmam. Ben spor spikerliğinde bir sektör açtım, kadınların da bu işi yapabileceğini gösterdim ve benden sonra birçok kadın spor spikeri oldu. Ama ben kadınlığın kullanılmasına karşıyım, bunu yapan arkadaşlarıma üzülüyorum. Bence kendilerini değil işlerini sunmalılar. Onun dışında şöyle bir gerçek var: Ben NTV Spor'da spor spikerliği yapıyorum, muhabirliği yapmıyorum. Muhabirlik yapsam ben de röportajlar yaparım. Yanlış yerden vurmayı denemiş ama olmamış."

Burcu Esmersoy konusunu kapatmıştım ama madem eleştirilerimi gündeme getirmiş bir iki cevap vermem lazım... Burcu ses getiren röportajlar yaptığını söylüyor, spor camiasının önemli isimlerine sordum 'Ayıp mı ettim var mı hakikaten böyle işler' diye, tek ses çıkmadı vallahi...

"BEN KADINLIĞIN KULLANILMASINA KARŞIYIM"

Esmersoy hem cinslerine büyük haksızlık yapmış bu konuşmasında onu da söylemem lazım. Mini etekli spor spikerlerine 'Ben kadınlığın kullanılmasına karşıyım' demek talihsiz bir yaklaşım. Her mini etek giyen kadınlığını mı sergiliyor yani? O zaman sana sormazlar mı dans yarışmasındaki dansları pantolonla mı yaptın diye!

Neyse ki cevap vermediğine göre bir konuda mutabık kalmışız; O da özel hayatı ile gündeme gelme konusu...

Bak zaman zaman ortak noktada da buluşabiliyoruz.