Ayşe Özyılmazel'e bin 740 TL ceza

Sabah Gazetesi köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, yazısında sunucu - manken Ebru Şallı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı

Mahkeme, sanık Özyılmazel'in sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

ÖZYILMAZEL'E ADLİ PARA CEZASI

Sunucu - manken Ebru Şallı Tan ve eşi Harun Tan'a hakaret ettiği iddia edilen gazeteci Ayşe Özyılmazel'in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ayşe Özyılmazel katılmadı. Davayı karara bağlayan hakim Sevim Efendiler, sanık Özyılmazel'in yazısında eleştiri sınırlarını aştığını, müşteki Ebru Şallı'nın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ve hakaret suçunun unsurlarının oluştuğunu belirtti. Hakim Efendiler, sanık Özyılmazel'i hakaret suçundan bin 740 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Özyılmazel'in sabıkasız oluşunu ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat getiren hakim Efendiler, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti.