Beren Saat, Monica'nın kızını oynayacak

Gergedanlar Mevsimi filminde oynayacak olan Türk oyuncuların rolleri belli oldu

İran sinemasının en önemli isimlerinden Behrouz Vossoughi'nin başrolünü oynayacağı, Monica Bellucci, Caner Cindoruk, Beren Saat, Belçim Bilgin gibi isimlerin rol alacağı 'Gergedanlar Mevsimi' filminin çekimleri Mart ayında başlıyor.

'Sarhoş Atlar Zamanı' başta olmak üzere filmleriyle büyük ses getiren İran asıllı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi'nin Türkiye'deki ilk filmi olan filminde rol alacak oyuncuların canlandıracağı karakterler de belli oldu.

5 Mart'ta İstanbul'a gelecek olan 20 Mart'ta çekimlerini tamamlayıp ülkesine dönecek olan Monica Bellucci, İranlı oyuncu Berhouz Vossoughi'nin eşini canlandıracak. 'Hanımın Çiftliği' dizisinin Kemal'i Caner Cindoruk da Vossoughi'nin gençliği rolünde kamera karşısına geçecek. İtalyan yıldız ile kamera önünde daha çok mesai harcayacak isim ise Beren Saat olacak. Saat, Bellucci'nin kızı rolünü üstlenecek.

Belçim Bilgin de tıpkı gerçek hayatında olduğu gibi Beren Saat'in en yakın arkadaşı olarak kamera önündeki yerini alacak.

TUBA'NIN KADERİ BELLUCCI'YE BAĞLI

Filmde Tuba Büyüküstün'ün de yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı. Büyüküstün'ün filmdeki kaderini Bellucci'nin belirleyeceği ortaya çıktı. Bellucci "Makyajla gençleşirim, gençliğimi kimse oynamasın" derse Büyüküstün'ün filmde rol almasına gerek olmayacak.Cannes Film Festivali başta olmak üzere uluslararası birçok festivalde gösterilecek olan 'Gergedan Mevsimleri'yle ilgili olarak filmin Türkiye'deki yapımcısı Menderes Demir şunları söyledi:

"Bahman çok önemli bir yönetmen. Yaptığı filmlerle çok sayıda ödül aldı. Zaten gişe değil festival filmlerine imza atıyor. Bu yüzden de hem yabancı hem de Türk oyuncular teklifimizi seve seve kabul etti. Hatta Monica Bellucci de dahil olmak üzere maddi anlamda hiçbirinin bizden tek kuruş talebi olmadı."