Gurbetçilerin vazgeçilmez sanatçısı 'Taşkın'

İsviçre'de yaşayan Karadeniz'in ilk akustik pop müzik sanatçısı Taşkın Beyaz Gazete'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İtalya’ya turist olarak giden oradan da İsviçre’ye geçen Karadeniz’in akustik pop şarkıcısı Taşkın eski oda arkadaşı Nihat Doğan ve Davut Güloğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 3. Albümü “Diz Dize” ile sanat dünyasında fırtınalar estiren Taşkın, ‘Sanat hayatıma 7 yaşında rahmetli dedemin kavalı ile başladım. Kendisi Trabzon’un en iyi kaval sanatçısıydı. O kavalın gizemli sesi beni buralara getirdi. Bugüne kadar 3 albüm yaptım. İlk iki albümüm bazı sıkıntılardan dolayı istediğim gibi olmadı. Son albümüm ‘Diz Dize’ de ülkemizin en nadide sanatçıları ve müzisyenleriyle çalıştım. İnşallah verdiğim emeklerin karşılığını alacağım, iyi bir sanat adamı olarak alacağım. Bizim yörede Suat Saka, Volkan Konak, dâhil hiçbir sanatçı benim yaptığım tarzda müzik yapmıyorlar. Karadeniz bölgesinin ilk Akustik Pop sanatçısı benim’ dedi.

NİHAT DOĞAN’I ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUM
Nihat Doğan ile aynı odayı yıllarca paylaştığını belirten Taşkın, ‘O hiç böyle biri değildi. Nasıl oldu da bu kadar felsefi kelimeler öğrendi anlamadım. Doğru düzgün konuşamayan Nihat sanatdan çok din ve felsefe adamı olmuş. Eğer halkın sevgilisi olmak istiyorsa bilim adamlarıyla, gazetecilerle tartışmayı bırakıp sanat hayatına çeki düzen vermeli. Özünde çok yürekli bir arkadaş, ama bu duruş on hiç yakışmıyor. Belki şöhreti ve parayı buldu. Ancak insanlara örnek olmak ekranlarda boş boş konuşmayla olmuyor. Sevenleri ondan icraat bekliyor’ diye konuştu.

DAVUT GÜLOĞLU’NUN PENCERESİNDE KADINLAR VAR
Davut Güloğlu’nun Karadenizli duruşuna yakışmayan hareketleri var diyen Taşkın, ‘Ben Avrupa’da yaşayan bir sançtı olarak Davut’u üzülerek izliyorum. Ünlü kadınlarla anılarak buralara kadar geldi. Böyle sanat yapılmaz. Sanat gerçekten yeteneğin ve bilgin varsa olur. Davut, arkadaşımızın penceresinin önünde kadınlar var bizim penceremizde gitar ve bağla bence Nihat Doğan şöhret ve sanatçı Davut hiçbir şey değil’ şeklinde konuştu.

AVRUPA’DAKİ GURBETÇLER BENİMLE EĞLENİYOR

Dünya çapında Evrensel müzik yaptığını söyleyen Taşkın, ‘Türkiye’de olsam ay ayda şöhret ve star olurum. Ancak. Ben bulunduğum yerde mutluyum, eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Başta İsviçre, İtalya, Fransa ve Almanya’da yaşayan gurbetçi kardeşlerime unutulmaz konserler vererek onları mutlu ediyorum. Beni Urfa’da dinliyor Diyarbakır’da beni diğer sanatçılardan ayıran özellik bu olmalı” diye ifade etti.