Yeliz Yeşilmen'den samimi açıklamalar

Ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen Beyazgazete'ye samimi açıklamalarda bulundu.

Ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen Beyazgazete'ye sanat dünyasından evliliğine, annelikten ve projeleri hakkında röportaj verdi.

İşte o röpörtaj:

SANAT DÜNYASINI BIRAKTINIZ MI?

Zaten bugüne kadar kendime yakışan dizilerde yer aldım. Bundan sonra sorumluluğum daha ağır. Aileme ve bana yakışan projeler olur ise eşimin de izni olur ise elbette oynarım. Ancak şimdi, asıl görevim anne adaylarını bilgilendirecek kitap DVD gibi projelerim var. Bunlarla birlikte daha hayırlı işler yaparım diye düşünüyorum. İyi bir çocuk iyi bir gelecek anlamına geliyor. Bende yarınlara yatırım yapıyorum.

MAGAZİN VE SANAT DÜNYASI ÇOK KARIŞIK


Belki geçmişimde bende kavgalar ettim, ya da birilerinin kalbini kırdım. Keşke olmasaydı. Keşke kimseyi kırmasaydım. Gerçi bir çoğundan helallik aldım. Şimdi evde kızımı kucağıma alıp ekran başına geçtiğimde arkadaşlarımı yada sanat dünyasında yaşananları izlediğimde çok üzülüyorum. Bu yüzden neden neyi, paylaşamaz bu insanlar 1. olsan yada 5. olsan ne olur. Nedir bu şan şöhret telaşı arkadaşlar ölüm var ölüm ölümü hatırlayın ve ahirete yatırım yapın derim.

ANNELİK NASIL GİDİYOR?


Annelik çok güzel gidiyor. Dünyadaki en büyük aşk. Tabii bu kadar özel bir duyguda “Gülü seven dikenine katlanır” misali, çok zor taraflar da var. Mesela ben aylardan beri doğru düzgün uyudum, yani doğumdan bir gün önce. Bunun nedeni de ilk başlarda geceleri hep uyanıp besliyordum. Şimdi uyanmasa bile ses çıkardığı anda uyanıp bakıyorum. Allah korusun uyku ölümleri gibi durumlar var ve ben çok korkuyorum. Asya Tuana uyanmıyor ama ben sürekli uyanıp onu kontrol ediyorum. Bu durumda da uykusuzluk ve yorgunluk var. Her şeye rağmen her kadının yaşaması gereken bir duygu.

DOĞUM SONRASI DEPRESYONA GİRDİNİZ Mİ?

Yok, hiç depresyon gibi bir durum olmadı bende. Hatta duyuyorum bazı anneler bebeklerini bile kabul etmiyor. Bir anda hayatının mahvolduğunu düşünüyor. Hamilelikte çok kitap okudum, araştırdım ve belki bunların etkisiyle hiç depresyon duygusuna kapılmadım. Sadece doğumdan sonra bir hafta falan Asya Tuana'yı hiç kimsenin kucağına vermedim. Ona kimsenin dokunmasını istemedim. Anneme bile vermedim. Sanki hiç kimse onu tutamayacak, bakamayacak gibi hissettim. Çok minik olduğu için kimsenin dokunmasını istemedim, kimseye güvenemedim.

ASYA TUANA NASIL BİR BEBEK
?

Asya Tuana biraz zor bir bebek. Yani ilk 40 gün, 40'ı çıkana kadar çok akıllıydı. Gündüz uyuyordu, gece uyuyordu. Hatta diyordum “Aaa ne kadar akıllı bir bebeğim var, ne kadar şanslıyım”. Sonradan bir başladı tam başladı, gündüzleri hiç uyumuyor. Gece 21:00 gibi uyuyor ertesi sabah 07:00'a kadar. Dadısı Esma onu ayakta sallamaya alıştırdı. Ayakta sallamadan uyumuyor artık. Dışarıda çok uykusu geldiğinde kanguruda bile uyuyor, yani dışarıda daha mutlu gezmeyi çok seviyor. Kesinlikle dışarıda hiç ağlamıyor, inanılmaz akıllı bir bebek ama eve geldiğinde biraz zorluyor bizi.

İKİNCİ ÇOCUĞU DÜŞÜNÜYOR MUSUN
?

Düşünüyorum. Aslında ikinci çocuğu hemen düşünüyordum, Asya Tuana böyle zor bir bebek olunca dedim ki biraz zayıflayayım, eski formuma döneyim, işime gücüme bakayım, oda böylece 2-3 yaşına gelmiş olur. Sonrasında kısmetse istiyorum.

OĞLUM OLSUN DİYE BİR TAKINTINIZ VAR MI?


Tabiİ ki erkek istiyorum, artık kız oldu bir tanede erkek olsa ne isteriz ki değil mi yani. Tabii Allah'ın takdiri benim için fark etmez isterse 5 tane kız olsun. Kız çocuklarını daha çok seviyorum ama babası için fark edebilir. Çünkü önceki evliliğinden 2 kızı var 3. kızı oldu artık 1 tane erkek isteyecektir diye düşünüyorum.

EŞİNİZ NASIL BİR BABA?

İyi, gayet iyi bir baba.

BABA KIZ İLİŞKİSİ HER ZAMAN FARKLIDIR, İLGİLİ BİR BABA MI?


Şöyle söyleyeyim Ali için dünyada en önemli şey eş, anne falan değil çocuk. Yani çocuklarına acayip önem veriyor. Ben bu yaşıma kadar çocuğunu bu kadar seven bir baba görmedim. Çocukların karşısında çok farklı, hiç hayır diyemiyor, kıramıyor, onlarla çocuk oluyor o kadar ciddi mizaçlı o kadar sert bir adam. Mesela bize çok kızıyor şu sıralar, 15 gündür İstanbul'dayız diye küstü bize.1 haftalığına gelmiştik, biz 3 hafta falan kaldık. O yüzden telefonun megafonunu açıyoruz, onunla konuşuyor daha doğrusu konuşmaya çalışıyor. En azından sesini duyurmaya çalışıyor kızına. Ben diyorum ki: Ali Akbaş'ın eşi olmaktansa çocuğu olmak daha güzel olsa gerek…

EŞİNİZ PEK MAGAZİNSEL DEĞİL SANIRIM, HİÇ GÖRMÜYORUZ SİZLERİ BASINDA

Pek bu tür ortamlara girmeyi sevmiyor. Ama bir mekanda biri gelip fotoğraf çekse tepki vermez. Daha önce yılbaşında, bayramda, konserlerde fotoğraflarımız çekildi gayet sempatik davrandı. Basın mensuplarına bir tepkisi ya da gıcığı yok ama illaki önde olayım diye de bir çabası da yok.

KAYINVALİDENİZLE GELİN-KAYINVALİDE İLİŞKİSİ Mİ, ANNE KIZ İLİŞKİSİ Mİ YAŞIYORSUNUZ?

Benim kayınvalidem 85 yaşında, anneannemle aynı yaşta bir eski Osmanlı kadınıdır. İlişkimiz ne gelin-kayınvalide gibi ne de anne-kız gibi. Gerektiğinde konuşup bebekle ilgili öğütler verir. Saygım sonsuzdur kayınvalideme.

BU DVD DIŞINDA BAŞKA BİR PROJENİZ VAR MI?


Anne-bebek sağlığı, bitkiler, güzellik tarzı hafta içi ekrana gelecek bir program istiyorum ama bununla ilgili bir görüşme yapmadım henüz.

Daha önceki projelerinizden “Keşke bunu yapmasaydım” dediğiniz oldu mu?

DAHA ÖNCEKİ PROJELERİNİZDEN 'KEŞKE BUNU YAPMASAYDIM' DEDİĞİNİZ OLDU MU?

Rol olarak seksi sarışının üstüme yapışması beni rahatsız ediyor. Yola çıkış amacımda belki bu olmasaydı farklı projelerde yer alabilirdim. Aşkım Aşkım, Hababam Sınıfı gibi filmler beni halka sevdirdi. Kimse yadırgamadı, kötü bir imajım da olmadı. Çoluk-çocuk, yaşlı-genç ailede herkes beni seviyor.

Bebekten sonra evliliğinizde hiçbir değişiklik oldu mu?

BEBEKTEN SONRA EVLİLİĞİNİZDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLDU MU?

Yok, hiçbir değişiklik olmadı. Eşimi asla geri planda bırakmadım. Sadece hayatımıza onu dahil ettim. Üçümüz birlikte hareket ettik. Tabi biz yazlıkta olduğumuzda işi dolayısıyla gidiş geliş yaptı, ara ara 2-3 gün ayrı kaldık ama onun dışında hiç öyle bir şey olmadı. “Çocuk geldi seni ikinci plana attım” gibi bir durum olmadı ama eşime söylüyorum, “Artık hayatımın aşkı Asya Tuana” diyorum.