Moğollar, 40 yıl sonra üretene destek için stüdyoda

Ülkemizin efsane müzik grubu Moğollar, esnaf, küçük işletme ve çiftçilere özel Türkiye'nin ilk emeklilik ürünü olan Şekerbank'ın 'Üreten Emeklilik' reklam kampanyası kapsamında, “Iklığ” şarkısını, 40 yıl sonra yeniden yorumladı.

Anadolu Bankacılığı misyonu doğrultusunda 58 yıldır iyi ve kötü gününde üretenin yanında yer alan Şekerbank, geliştirdiği yenilikçi ürünü “Üreten Emeklilik” ile çiftçi, esnaf ve küçük işletme sahiplerine ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. iş birliğiyle bireysel emekliliğin kapılarını açıyor. Üreten Emeklilik, çiftçi, esnaf ve küçük işletmeler için bireysel emeklilik alanında ülkemizde ilk model olma özelliği taşıyor. Sisteme göre, esnaf, küçük işletme ve çiftçilerin Şekerbank üzerinden yaptıkları bankacılık işlemlerinin hacmi oranında, Banka tarafından müşterilerin bireysel emeklilik ödemelerine ek bir katkı payı sağlanıyor. Müşterilerin Şekerbank ile çalışma hacminin yeterli düzeyde olması durumunda ise bireysel emeklilik katkı paylarının tamamı Şekerbank tarafından ödenebiliyor.
Emek temalı film…
Şekerbank’ın esnaf-küçük işletmeler için çekilen kampanya filminde; durmadan çalıştığı için yarını düşünmeye vakit bulamayan esnaf lokantası sahibi bir aşçının günlük koşuşturmasına yer veriliyor.
Anadolu Rock ekolünün öncülerinden Moğollar’ın kolektif hafızada yer etmiş bir şarkısının Türkiye’de ilk kez reklamlarda kullanıldığı film, aşçının harcadığı emeği ve yoğun iş temposunu yansıtır bir kurgu tekniği ile sunulurken, ‘Durmadan çalışan esnaf, küçük işletme ve çiftçilere özel emeklilik sistemi, Üreten Emeklilik, Türkiye’de bir ilk” dış sesi ile son buluyor.
Bankanın, emeği ve üreteni destekleme misyonuna paralel bir bakış açısıyla çekilen filmde, yine Şekerbank’ın gerçekçi ve samimi iletişim tonu fark ediliyor.
Moğollar ‘Iklığ’ı, 40 yıl sonra ilk kez Şekerbank için yeniden çaldı
45 yıldır müzik yapan Moğollar’ın hayattaki iki üyesi; Cahit Berkay ve Taner Öngür, Şekerbank’ın üreten kesimlere yönelik geliştirdiği bu özel ürün için Iklığ’ı yeniden yorumlamak üzere tekrar stüdyoya girdi. Cahit Berkay yeni Iklığ’ıyla yıllar öncesinde doğaçlama olarak çaldığı Iklığ taksimini yeniden çaldı. Taner Öngür de, şarkının ünlü bas yürüyüşünü tekrar yorumladı.
Moğollar’ın 1971 yılında bestelediği ve 40 yıl sonra ilk kez Şekerbank için yeniden yorumladığı Iklığ şarkısı, bugüne kadar “Salak Milyoner”,“Köyden İndim Şehre” gibi efsaneleşmiş Türk filmlerinin ve unutulmaz dizi “Kaynanalar”ın tema müziği olarak kullanılmıştı.