Kıvanç Tatlıtuğ, UNICEF iyi niyet elçisi oluyor

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, UNICEF tarafından Türkiye iyi niyet elçisi ilan edilecek. Oyuncunun iyi niyet elçiliği, bugün kültür sanat kompleksi Salt Galata'da ilan edilecek. Genç oyuncuya bu mutlu gününde ünlü iyi niyet elçilerinin de destek vermesi bekleniyor.

Ünlülerin insanların ilgisini daha kolay çektiğini göz önüne alan UNICEF onları iyi niyet elçisi yaparak çocukların gereksinimleri sürekli olarak dünya gündeminin tepelerinde kalmasını sağlıyor. Saha gezilerine katılıp proje ve acil yardım programlarını yerinde izleyen UNICEF iyi niyet elçileri, yetenek ve ünlerini kullanarak çocuklar için fon toplama etkinliklerine katılıyor, çocuklar adına sorunlarına sahip çıkıyor, misyonu "her çocuk için sağlık, eğitim, eşitlik ve koruma sağlanması" olan UNICEF'e destek oluyor.

UNICEF'İN ÜNLÜ İYİ NİYET ELÇİLERİ

Türkiye'de pek çok ünlü UNICEF'in iyi niyet elçisi olarak görev alıyor. İlk iyi niyet elçilerinden Nilüfer 1997-2005 yılları arasında bu görevi yaparken, Piyanist Gülsin Onay 2003 yılından bu yana iyi niyet elçiliği yapıyor. Müjdat Gezen, Tayfun Talipoğlu ve Ayşe Kulin ise 2007 yılından bu yana UNICEF iyi niyet elçiliğini sürdürüyor.

UNICEF Türkiye tarafından 2010 yılında iyi niyet elçisi ilan edilen ünlüler ise Türkan Şoray, İbrahim Kutluay. UNICEF'in iyi niyet elçileri dışında Sezen Aksu, Berna Laçin, Anjelika Akbar, Hülya Koçyiğit ve Zülfü Livaneli gibi gönüllü ünlüleri de bulunuyor.

MESSİ VE BECKHAM, SHAKİRA, RİCKY MARTİN'DE UNICEF İÇİN ÇALIŞIYOR

Uluslararası iyi niyet elçileri arasında ünlü futbolcular Leo Messi, David Beckham, ünlü oyuncular Whoopi Goldberg, Susan Sarandon, Jackie Chan, müzisyen Ricky Martin gibi isimler var. UNICEF'in dünya iyi niyet elçileri ise şöyle sıralanıyor:

Lord Richard Attenborough, Amitabh Bachchan, Ishmael Beah, David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Myung-Whun Chung, Judy Collins, Mia Farrow, Danny Glover, Whoopi Goldberg, Maria Guleghina, Angélique Kidjo, Yuna Kim, Tetsuko Kuroyanagi, Femi Kuti, Leon Lai, Lang Lang, Ricky Martin, Shakira Mebarak, Leo Messi, Sir Roger Moore, Nana Mouskouri, Youssou N'Dour, Berliner Philharmoniker, HM Queen Rania, Vanessa Redgrave, Sebastião Salgado, Susan Sarandon ve Maxim Vengerov...