Özel kanallardaki sunucuların diksiyonu çok kötü

Usta oyuncular Fikret Hakan ve Rasim Öztekin, sunucuları çok kızdıracak.

Usta oyuncu Fikret Hakan, sunucuları çok kızdıracak. Özel kanallardaki sunucuların diksiyonunu kötü bulduğunu ifade eden Hakan, ""Hala inatla Fatih Camii'sini yanlış söylüyorlar. Affedersiniz ama çüş yani" dedi.

TV8 ekranlarında yayınlanan Sema Eren ile Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu Böyle Bir Şey Var Mı? programının bugünkü bölümüne usta oyuncular Fikret Hakan ve Rasim Öztekin konuk oldu. Hakan ve Öztekin, özel kanallardaki sunucuların diksiyonlarını eleştirdi.

"Acı bir gerçek TRT’deki spikerlik ve diksiyon günlerini özlüyorum" diyen Hakan, "Özellikle özel kanallardaki spikerlerin durumları fecaat. Çünkü büyük bir çoğunluğu a ve e seslerini kullanmasını bilmiyorlar ve bunu ana haberlerde yapıyorlar, olacak iş değil. Tahammül edemiyorum değiştiriyorum" şeklinde konuştu.

Rasim Öztekin de, "Mesela haberlerde dış sesler bir felaket. Ben böyle bir Türkçe, ben böyle bir tonlama görmedim. Bütün cümleler yukarıda kalıyor, sen devamını bekliyorsun hâlbuki cümle bitmiş" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Semercioğlu, "Nasıl mesela?" diye sordu.

"Ben çok uğraştım yapamadım" yanıtını veren Öztekin, "Korkunç bir Türkçe var o dış seslerde. Nasıl müdahale edilemiyor anlamıyorum. Çok mu seyrediliyor? Belki onun için, biz bilmiyoruz" diye konuştu.

Fikret Hakan bir örnek vererek, "Hala inatla Fatih Camii'sini yanlış söylüyorlar. Affedersiniz ama çüş yani" dedi. BEYAZ GAZETE


Özel kanallardaki sunucuların diksiyonu çok kötü