''En büyük hayalim Neşet Ertaş ile türki söylemek''

Kral TV ve Kral Fm ortak yayınında Mehmet'in Gezegeni programına konuk olan Yıdız Tilbe, kendisi ve müziğiyle ilgili açıklamalar yaptı ve en büyük hayalini paylaştı.

Kendine has duruşu ve şarkılarıyla yıllardır milyonların gönlünü fetheden Yıldız Tilbe, yaptığı müziği Türkiyenin müziği olarak değerlendirdi. Bugüne kadar tek bir tarzda değil farklı tarzlarda müzik yapmasının kendisini zenginleştirdiğini belirten Yıldız Tilbe Ben Türkçe müzik yapıyorum, Türkiyenin müziğini yapıyorum. Arabesk de söylemeyi seviyorum, Türk Halk Müziği söylemeyi de seviyorum, ama pop müzik söylemeyi de çok seviyorum. Hem arabeskçiyim, hem türkcüyüm, hem de popçuyum. İlk çıktığımda popla başladım, dinleyicilerim benden arabesk dinlemek istediklerini dile getirince arabesk de söyledim. Bu sefer türkü severler küstü, "neden türkü söylemiyorsun?" dediler, zaten ben de çok sevdiğim için türkü de söyledim. Ama bir yandan pop şarkıları da yaptım, yapıyorum.. Bu sebeple tek bir tarzla kalmadım dedi.

Türkiyede müziğiyle kendisini etkileyen en önemli isimlerden birinin Neşet Ertaş olduğunu belirten Yıldız Tilbe; en büyük hayalinin, ilk albümünde seslendirdiği Zülüf türküsünün ve pek çok unutulmaz eserin sahibi olan Neşet Ertaş ile birlikte bir türkü okumak olduğunu söyledi.