Akartür'ü 50. Sanat yılını kutlama telaşı sardı

Türk Halk Müziği'nin çınarı, usta sanatçısı Bedia Akartürk 50. Sanat yılını kutlama telaşı sardı.

Türk Halk Müziği’nin mütevazi ve eğilmez çınarı Bedia Akartür ‘ü 50. Sanat yılını kutlama telaş sardı. Ocak ayı içerisinde Çırağan Sarayı’nda çok önemli bir gece düzenleyeceğini söyleyen Akartürk,” Türkülere tam 50 yılımı verdim. Bu güne kadar çok önemli eserleri çok önemli ustalarla birlikte söylemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayım. Bir başka mutlulukta yeni bir albüm hazırladım pek yakında piyasaya çıkacak, inşallah eski albümlerim gibi bahtı açık olur. Ben de diğer sanatçı dostlarım gibi 50 yılı nasıl ve neler yaparak yaşadığımı türkü eserleri halkıma sunmak istiyorum. Eğer ölmezsem bir ay sonra bu geceyi yapacağım. Ailemden hiçbir çocuğum sanatçı olmayı kabul etmedi etselerdi karşı gelmez destek olurdum. Ama onlar bana olan saygılarından dolayı bunu yapmadılar’ dedi.

13 YAŞINDA ŞÖHRET OLDUM

Radyo Evi’ne girmek için babasını mahkemeye vererek yaşını büyüğünü belirten Akartürk, ‘O zamanlar ailenin izni olmadan sanatçı filan olunmuyordu. Yaşımda tutmadığı için Radyo Evi sınavlarına giremiyordum. Ama girmeyi çok istiyordum. Bir gün babama yalvardım, yakardım ve yaşımı büyütmeyi kabul ettirdim. Henüz 13 yaşındaydım mahkeme kararı ile bir anda 16 yaşında oldum ve Radyo Evi imtihanlarına girerek kazandım. İşte o yıl Türkiye’nin 13 yaşında ilk şöhret olan sanatçısı oldum. Bu güne kadar kocama hanımlık, çocuklarıma analık yapmayı hiç ihmal etmedim’ diye konuştu.

ANASINA BAK KIZINI AL
Yıllardan beri kızı Nihan Akartürk ile sanat ve hayat yolunda birlikte yürüdüklerini ifade eden Akartürk, ‘Nihan acı tatlı tüm günlerimde yanımda oldu kızcağız eşinden ayrıldıktan sonra bir daha evlenmedi. Artık onunda evlenme zamanı geldi. Anasına bak kızını al demiş atalarımız. Benim kızım da benim gibi pırlanta. Onu alan hayatını yaşar ve çok mutlu olur” şeklinde konuştu.