Aydan Şener'in korktuğu oldu!..

Ünlü oyuncu Aydan Şener çıkan iddialara "Yok öyle bir şey" dedi ama korktuğu başına geldi.

Dizilerde yaprak dökümü yaşanıyor. Beklenen reytingi sağlayamayan yayınlar teker teker yayından kaldırıldı.3 haftada 19 dizi ekranlara veda etti. 7 dizinin durumu ise kritik. dizilerde çalışan 2 bin kişi bir anda işsiz kaldı.

Televizyon kanalları 1.5 milyar dolarlık reklam pastasından daha büyük pay alabilmek için kıyasıya rekabet halinde. Beklenen reytinge ulaşamayan, dolayısıyla beklenen reklam gelirini sağlayamayan diziler ise hemen yayından kaldırılıyor. 66 diziyle sezona hızlı bir giriş yapan sektör, çok sayıda dizinin yayından kaldırılmasıyla büyük bir çöküş yaşadı. 3 haftada 19 dizi yayından kaldırılırken 7 dizinin daha durumunun kritik olduğu konuşuluyor. Pek çok başrol oyuncusu paralarını peşin aldığı için maddi sıkıntı yaşamadı. Ancak bir dizide yaklaşık 100 kişinin çalıştığı düşünülürse, yaklaşık 2 bin kişi bir anda işsiz kaldı.

ZİRVEDEN DİBE ÇÖKTÜLER

Yaprak Dökümü’yle önemli bir çıkış yapan Fahriye Evcen Yalancı Bahar’da başrol oynuyordu. Ancak dizinin hikayesini seyirci sevmedi. Naz Elmas’ın büyük bir prodüksiyonla başlayan Ay Tutulması da tutmayan dizilerden oldu. Ata Demirer’in sevgilisi Özge Borak’ın başrolünü oynadığı Bir Günah Gibi, daha ikinci bölümde reyting kurbanı oldu. Yaz aylarında zirveye oynayan Anneler ile Kızları kış aylarına girerken hızla düşüşe geçti ve kaldırıldı. Aslı Tandoğan’ın Zehirli Sarmaşık dizisi Güler Sabancı’nın Şarköy’deki üzüm bağlarında çekiliyordu. Bu doğal set bile diziyi kurtarmaya yetmedi.

Aydan Şener'in korktuğu oldu!..

Bunlar dedikodu dedi ama...

Aydan Şener ve Tarık Tarcan seneler sonra ’Yıllar Sonra’ adlı diziyle ekranlara geri dönmüştü. Geçen hafta dizisinin kaldırılacağı söylentisi yayılınca Şener, "Bu dedikoduları beni çekemeyenler çıkartıyor" demişti. Ancak beklenen son geldi ve Yıllar Sonra yayından kaldırıldı.

Geniş Aile yeni sezonda tutmadı


Geçen yıl reyting rekorları kıran Geniş Aile’deki espriler birbirini tekrar edince seyirci sıkıldı. Azra Akın’ın transferi bile diziyi kurtaramadı ve yayından kaldırıldı. Reis, Müziklerin Efendisi, Gün Akşam Oldu, Seni Bana Yazmışlar, Canan, Kurşun Bilal, Aşağı Yukarı Yemişliler, Mazi Kalbimde Yaradır, Ali Sunal ve Ayşen Gruda’nın başrolünü paylaştıkları ’Huzurum Kalmadı reytinge kurban gidip ekrana veda ettiler.

715 bin lira’yı peşin almıştı

Nurgül Yeşilçay’ın başrolünü oynadığı Sensiz Olmaz adlı dizi de beklenen reytingi alamayınca yayından kalktı. Güzel oyuncu 13 bölümün parasını peşin almıştı. Yeşilçay, bölüm başına 55 bin liradan 715 bin lirayı dizi başlamadan hesabına yatırmıştı.