'Bir kadın Tanıdım dizisiyle kadınlara umut veriyoruz'

TNT ekranlarında 'Bir kadın Tanıdım' isimli diziyle izleyenlerin karşısına çıkan Ekin Türkmen, dizi hakkında bilgiler verdi.

'Bir kadın Tanıdım'da şiddet gördüğü için cinayet işleyen 'Bahar karakterini oynayan Ekin Türkmen: "Ben boyun eğmezdim. Asi bir karakterim var. Gerçekte şiddet görsem ben de öldürürdüm. Hiçbir şey göründüğü gibi olmuyor"

Güzel oyuncu Ekin Türkmen; TNT ekranlarında geçen hafta başlayan 'Bir Kadın Tanıdım' dizisinde, şiddet gördüğü için cinayet işleyen bir kadını canlandırıyor. Dizide Ertan Saban'la başrolü paylaşan oyuncu; yeni projesinden Murat Dalkılıç'la ilişkisine, rol aldığı 'Anadolu Kartalları' filminden estetik hakkındaki düşüncelerine kadar samimi açıklamalar yaptı.

'Bir kadın Tanıdım dizisiyle kadınlara umut veriyoruz'

ŞİDDETE HAYIR!

'Bir Kadın Sevdim' adlı dizide 'Bahar'ı oynuyorsunuz. Rolünüzü anlatır mısınız?
Dizide Doğu Anadolu'da yaşayan, altı yıllık evli ama çocukları olmayan bir çift var. Yaşadığı yerde bir çiftin çocuğunun olmaması büyük bir sorun... O yüzden dizide 'Bahar'a "Dölsüz" diyorlar. Öte yandan devamlı şiddet görüyor. Ailesi de "Gelinliğinle girdin, kefenle çıkarsın" diyor. Bir gün kocası "Ben bu işi çözeceğim" diyerek en yakın arkadaşını eve getiriyor ve karısından; arkadaşıyla çocuk olana kadar birlikte olmasını istiyor. Kadın da iki adamı öldürüyor sonra İstanbul'a gidiyor. Bu dizi aslında bir anlamda sosyal sorumluluk projesi; ekranda 'Kadına şiddete hayır' logosu ile yayınlanıyor.

KADINLARA UMUT VERİYORUZ
Dizi için nasıl bir ön çalışma yaptınız?
Çekimlerden önce araştırma yapmak için Kars'a gittik. Aslında oraya gitmeye de gerek yok... Kadının yaşadığı bunun gibi trajik olaylar; Türkiye'nin her yerinde var. Kadınların sığınacağı hiçbir yer yok! Ekonomik özgürlüğü de olsa; acayip bir toplum baskısı var. Boşansa bile ülkemizde öldürülme korkusu yaşayan birçok kadın var.

Son yıllarda diziler, kadına şiddet konusunu çok fazla işlemeye başladı değil mi?
Evet, haklısın ama bu dizide yapmak istediğimiz şey; kadınlara umut vermek... Eğer dizideki 'Bahar' kurtulursa, mutlu olursa; bu, o durumdaki kadınlar için umut kaynağı olur. Belki bu diziden sonra insanların empati kurmalarını sağlayabiliriz.

MAKASI YANLIŞLIKLA BATIRDIM
Siz şiddet gören kadın rolünü üstlenen 'Bahar'ın yerinde olsaydınız tavrınız nasıl olurdu?
Bunu üçüncü sayfa haberlerini okurken hep düşünmüşümdür, "Ben olsam ne yaparım?" diye... Ben boyun eğmezdim çünkü çok asi bir karakterim var. Muhtemelen şiddet görsem ben de öldürürdüm. Uzaktan baktığında bir sürü şeyi düşünüyorsun ama dışarıdan göründüğü gibi olmuyor.

Şiddet sahnelerinde neler hissettiniz?
Dayak sahnesi gerçekten yaşanmadı ama makasla iki adamı öldürmek zordu. Makası yanlışlıkla rol arkadaşımın eline batırdım.

FİZİKSEL KUSURLAR BAZEN OYUNCUYA AVANTAJ SAĞLAR
Aktif bir Twitter kullanıcısısınız... Yorumlara cevap yazıyorsunuz. Ünlülere buradan ulaşılabilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben sohbet etmeyi seviyorum, her anımı paylaşıyorum. Bazı oyuncular gizli kalmak istiyor ama bu onların görüşü. Bu arada bazıları saygısızca mesajlar yazıyor. Buna karşıyım. Eleştirebilirler ancak saygısızca olması çirkin.

Bir oyuncu olarak estetik operasyonlarla aranız nasıl?
Estetik operasyonlara karşı değilim ama onun da dozunun olduğunu düşünüyorum. Kusurlu hatlar bazen oyuncuya avantaj sağlar. Ben her gün makyaj yapmaktan ya da yaş dolayısıyla yıpranan cilde uygulanan estetiğe karşı değilim. Ben de yaptırabilirim.

REYTİNG DENEN OLAY BENİ ARTIK hiç TEDİRGİN ETMİYOR
Dizide başrolü Ertan Saban'la paylaşıyorsunuz. Birbirinize uyum sağlayabildiniz mi?
Kendisiyle 'Karakol' dizisinde de birlikte oynamıştık. O yüzden Ertan'la karşılıklı oynamaktan keyif alıyorum.

Reyting sizi de korkutuyor mu?
Aslında bu konuda hiç tedirgin değilim artık. Çünkü reyting olayının bir matematiği kalmadı. Doğru bir ölçüm yapılsa, kaliteli olmayanlar elense, tamam! Elenmeden kaldığın zaman tatmin oluyorsun. Ya da elendiğinde üzülürsün. Ama öyle değil; çok iyi işlerde gidiyor. Sektörde çalışan herkesin ellerinden geleni yaptığını düşünüyorum. Mesela; 'Bir Günah Gibi' çok güzel bir işti, bittiğine inanamıyorum.

UÇMAKTAN KORKUYORUM
Son olarak şu an vizyonda olan 'Anadolu Kartalları' filminde oynadınız...
Evet, film çok beğenildi. Orada hava kuvvetlerinde çalışan bir psikoloğu canlandırıyorum. İçinde bulunmaktan mutlu olduğum filmlerden biri oldu.
Oyuncu olmasaydınız, pilot olur muydunuz?
Yok olamazdım. Uçmaktan çok korkarım.
Peki hiç oynayamayacağınız bir karakter var mıdır?
Hiç düşünmedim ama yoktur herhalde. Oyunculuğun en keyifli yanı zorlayıcı roller.

KALABALIK BİR AİLE İSTİYORUM
Özel hayatınızda Murat Dalkılıç'la birliktesiniz, evlenmeyi düşünüyor musunuz?
İlişkimiz iyi gidiyor ama evlilik için bir tarih planlamadık.

Evliliğe karşı değilsiniz, öyle değil mi?
Evet, karşı değilim. Çok kalabalık bir aile olmak isterdim.